Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Ελλάδα θα άρει την απαίτηση αυτο-απομόνωσης για όλες τις χώρες της ΕΕ και πέντε χώρες εκτός ΕΕ

 Οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν ότι από την επόμενη εβδομάδα, θα αρθούν οι περιορισμοί καραντίνας για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε άλλες χώρες εκτός ΕΕ των οποίων οι πολίτες έχουν ελεγχθεί αρνητικά ή έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.



Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, οι πολίτες της ΕΕ, καθώς και οι πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σερβίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο έδαφος της Ελλάδας χωρίς να πρέπει να ακολουθήσουν περιορισμούς καραντίνας.

Όλα τα άτομα που φθάνουν από οποιαδήποτε ΕΕ ή τρίτη χώρα που αναφέρεται παραπάνω δεν θα υποχρεωθούν να αυτοαπομονωθούν υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν λάβει τις δύο δόσεις των εμβολίων COVID-19 ή παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR που δεν πραγματοποιήθηκε πλέον περισσότερο από 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα.

Ωστόσο, ενώ στην Ελλάδα, όλοι οι τουρίστες θα υπόκεινται σε εγχώριους περιορισμούς κλειδώματος, αναφέρει το SchengenVisaInfo.com .

Οι πολίτες των χωρών που επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα θα μπορούν να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό μέσω των ακόλουθων αεροδρομίων:

  • Αεροδρόμιο Αθηνών
  • Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
  • Αεροδρόμιο Ηρακλείου
  • Αεροδρόμιο Χανίων
  • Αεροδρόμιο Ρόδου
  • Αεροδρόμιο της Κω
  • Αεροδρόμιο της Μυκόνου
  • Αεροδρόμιο της Σαντορίνης
  • Αεροδρόμιο Κέρκυρας

Πρόσφατα, η Ελλάδα υποδέχθηκε 189 Ολλανδούς ταξιδιώτες που θα μείνουν για οκτώ ημέρες σε ένα από τα θέρετρα για ένα πείραμα που στοχεύει να αξιολογήσει εάν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές κατά τη διάρκεια πανδημίας.

Μετά από μια δεκαετία γεμάτη χρηματοπιστωτική κρίση, οι ελληνικές αρχές ισχυρίστηκαν ότι ο τουριστικός τομέας είναι ο κύριος υποστηρικτής της οικονομίας της χώρας. Κατά συνέπεια, αυτό οδήγησε στην απόφασή τους να ανοίξουν ξανά τον τουρισμό από τα μέσα Μαΐου.

"Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου", δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος.

Ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης τόνισε συνεχώς τη σημασία του ανοίγματος των συνόρων για πολίτες τρίτων χωρών για να βοηθήσει τον τουριστικό τομέα να ανακάμψει από τις ζημιές της πανδημίας COVID-19.

Σε σχέση με αυτό, ο Θεοχάρης παρουσίασε το σχέδιο δράσης της χώρας από τη θέση του ως προέδρου της Παγκόσμιας Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) σε μια προσπάθεια αναζωογόνησης του τουριστικού τομέα παγκοσμίως για το 2021.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ έως την επόμενη εβδομάδα, όλοι οι ξένοι που εισέρχονται στην Ελλάδα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για μία εβδομάδα και να δοκιμάσουν αρνητικά. Επιπλέον, οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρέπει να υποβληθούν σε δεύτερη δοκιμή Coronavirus κατά την άφιξή τους.

Προηγουμένως, η Ελλάδα είχε καταργήσει τους περιορισμούς της στις πτήσεις από τρεις γειτονικές χώρες . Έτσι, επιτρέποντας στους πολίτες της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας να φτάσουν στην Ελλάδα μέσω οποιουδήποτε από τα αεροδρόμια της.


schengenvisainfo.com


Powered By BloggerTips.gr