Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Το ψηφιακό νόμισμα της Κίνας θα διανεμηθεί χρησιμοποιώντας ένα σύστημα δύο επιπέδων για να το βοηθήσει στα χέρια των καταναλωτών


 Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (PBOC) εισήγαγε το πρώτο της ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται σε blockchain που ελέγχεται από την κεντρική τράπεζά του, ανέφερε για πρώτη φορά η Wall Street Journal. Το έργο χρειάστηκε επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί από την έναρξη των εργασιών το 2014 

Το e-yuan είναι ένα εικονικό νόμισμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει όλες τις κινήσεις χρημάτων. Για παράδειγμα, η πολιτεία θα γνωρίζει πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με το τι αγόρασε κάποιος και πού, ανέφερε το FXStreet .

Είναι χρήματα που δεν σχετίζονται με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπου το δολάριο ΗΠΑ κυριάρχησε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο κύριος στόχος του είναι να αποκτήσει πιο συγκεντρωτικό έλεγχο και να αντικαταστήσει μερικά από τα μετρητά και τα κέρματα που κυκλοφορούν, ανέφερε το CNBC. Είναι επίσης ένας ταχύτερος και φθηνότερος τρόπος πραγματοποίησης εγχώριων και διεθνών συναλλαγών. 

Μέχρι 750.000 άτομα έχουν επιλεγεί από ένα σύστημα λαχειοφόρων αγορών, επιτρέποντάς τους να ξοδεύουν το ψηφιακό τους γιουάν τόσο σε offline όσο και σε διαδικτυακά καταστήματα χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, σύμφωνα με το περιοδικό Οι γίγαντες τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks και των McDonald's, κινήθηκαν γρήγορα για να αποδεχτούν το νέο νόμισμα

Η Κίνα είναι η δεύτερη χώρα και η πρώτη μεγάλη οικονομία που διαθέτει ψηφιακό νόμισμα. Η πρώτη χώρα ήταν η Κεντρική Τράπεζα των Μπαχαμών, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Η διανομή του ψηφιακού γιουάν θα περιλαμβάνει ένα σύστημα δύο επιπέδων. Θα διανεμηθεί σε εμπορικές τράπεζες οι οποίες θα είναι τότε υπεύθυνες για τη διάθεση του νομίσματος στα χέρια των καταναλωτών, αναφέρει το CNBC.

Η PBOC πρότεινε επίσης ότι η δομή δύο βαθμίδων μπορεί να "αποτρέψει τη διαμεσολάβηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα" επειδή η κεντρική τράπεζα δεν θα είναι ανταγωνιστική με τις εμπορικές τράπεζες, ανά CNBC. 

Το εικονικό νόμισμα διατηρείται στον κυβερνοχώρο. Είναι διαθέσιμο σε μια κάρτα, ή σε οθόνη κινητού τηλεφώνου ενός ατόμου με μια εικόνα του Mao Zedong, που αντικατοπτρίζει τα χαρτονομίσματα. Οι δαπάνες δεν απαιτούν σύνδεση στο Διαδίκτυο. 

Η υποστήριξη για το ψηφιακό γιουάν δεν είναι ομόφωνη, καθώς ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να απειλήσει το μέλλον του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με το MarketWatch .  

Ο John Lipsky, πρώην υπάλληλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε στο The Wall Street Journal: "Οτιδήποτε απειλεί το δολάριο είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Αυτό απειλεί το δολάριο μακροπρόθεσμα", σε ένα χαρακτηριστικό που περιέγραψε το εικονικό γιουάν ως " εκ νέου φαντασία χρημάτων που θα μπορούσαν να κλονίσουν έναν πυλώνα της αμερικανικής δύναμης. "

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα ψηφιακό δολάριο στο δρόμο; 

Ο Jerome Powell, ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού αποθεματικού, το πιστεύει, λέγοντας στο Κογκρέσο ότι εξετάζει προσεκτικά την έκδοση ενός. Είναι τώρα ένα «έργο υψηλής προτεραιότητας για εμάς», είπε. 

businessinsider.com


Powered By BloggerTips.gr