Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Pfizer-BioTech αναζητά εμβόλιο ΟΚ για παιδιά


 30 Απριλίου 2021 στις 6:05 π.μ. CDT

Η Pfizer και η BioNTech υπέβαλαν αίτημα στους ρυθμιστές ναρκωτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεκτείνουν την έγκριση του εμβολίου των κοροναϊών των εταιρειών ώστε να συμπεριλάβουν παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, μια κίνηση που θα μπορούσε να προσφέρει στους νεότερους και λιγότερο επικίνδυνους πληθυσμούς στην Ευρώπη πρόσβαση στις λήψεις για πρώτη φορά.

Σε δήλωση την Παρασκευή, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η υποβολή τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων βασίστηκε σε μια προηγμένη μελέτη σε περισσότερους από 2.000 εφήβους που έδειξαν ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό. Τα παιδιά θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται για μακροπρόθεσμη προστασία και ασφάλεια για άλλα δύο χρόνια.

Η BioNTech και η Pfizer είχαν προηγουμένως ζητήσει την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ να επεκταθεί και στα παιδιά 12-15 ετών.

Το εμβόλιο COVID-19 που έκανε η Pfizer και η BioNTech ήταν το πρώτο που έλαβε πράσινο φως από τον EMA τον Δεκέμβριο, όταν χορηγήθηκε άδεια για οποιονδήποτε ηλικίας 16 ετών και άνω σε όλη την ΕΕ των 27 εθνών.


https://www.fox23.com


Powered By BloggerTips.gr