Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΠΑΙΔΟΜΑΖΟΜΑ - Η Johnson & Johnson ξεκινά τη δοκιμή εμβολίου Coronavirus σε εφήβους

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις μελέτες της ώστε να συμπεριλάβει εγκύους και μικρότερα παιδιά.

Από την Alexa Lardieri , Staff Writer

Η μελέτη, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, σχεδιάστηκε αρχικά για να μελετήσει σχήματα μιας δόσης και δύο δόσεων του εμβολίου της εταιρείας σε διαφορετικά επίπεδα και χρονοδιαγράμματα σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 και 65 ετών και άνω. (MICHAEL CIAGLO / GETTY IMAGES)



Η JOHNSON & JOHNSON ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιο κοροναϊού μίας δόσης σε εφήβους στη συνεχιζόμενη δοκιμή Φάσης 2α.

Η μελέτη, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, σχεδιάστηκε αρχικά για να μελετήσει σχήματα μιας δόσης και δύο δόσεων του εμβολίου της εταιρείας σε διαφορετικά επίπεδα και χρονοδιαγράμματα σε ενήλικες ηλικίας 18 έως 55 και 65 ετών και άνω.

Έχει πλέον επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Κινούμενα σχέδια στο Coronavirus

«Η πανδημία COVID-19 είχε σοβαρό αντίκτυπο στους εφήβους, όχι μόνο με τις επιπλοκές της νόσου, αλλά και με την εκπαίδευση, την ψυχική υγεία και την ευημερία τους», δήλωσε ο Δρ Paul Stoffels, αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής και επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος Johnson & Johnson, δήλωσε στην ανακοίνωση . "Είναι ζωτικής σημασίας να αναπτύξουμε εμβόλια για όλους, παντού, για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού με στόχο την επιστροφή στην καθημερινή ζωή."

Η δοκιμή αυτή τη στιγμή εγγράφει έφηβους στην Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με αναμενόμενη εγγραφή σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Κάτω Χώρες, τον Καναδά, με τη Βραζιλία και την Αργεντινή να ακολουθήσουν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να επεκτείνει τις μελέτες της ώστε να συμπεριλάβει εγκύους και μικρότερα παιδιά.

Κανένα από τα τρία εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί επί του παρόντος για άδεια έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ δεν έχει εγκριθεί για χρήση σε εφήβους κάτω των 16 ετών. Τα Johnson & Johnson και Moderna μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ η Pfizer έχει εγκριθεί για χρήση σε εφήβους ηλικίας 16 ετών και άνω.

www.usnews.com


Powered By BloggerTips.gr