Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο οικοδεσπότης της Fox News Carlson ισχυρίζεται ότι το να κάνει τα παιδιά να φορούν μάσκες είναι «κακοποίηση»

 


Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται την Τρίτη να ανακοινώσει μια χαλάρωση της ομοσπονδιακής καθοδήγησης σχετικά με τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η πανδημία του κοροναϊού υποχωρεί.

Ο Δρ Scott Gottlieb, πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, έγραψε πρόσφατα ότι αν και «η χρήση μάσκας και ο περιορισμός μεγάλων συγκεντρώσεων ήταν απαραίτητες για τον έλεγχο των χειρότερων κορυφών της πανδημίας… τα επίπεδα μόλυνσης μειώνονται και τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται.

«Αυτή είναι η ώρα να αναθεωρήσετε τους κανόνες σχετικά με την κάλυψη και την απόσταση σε εξωτερικούς χώρους χαμηλού κινδύνου, όπως πάρκα και αθλητικούς χώρους. Η χαλάρωση αυτών των κανόνων θα μετακινήσει περισσότερη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους, γεγονός που μειώνει τη μετάδοση ιών. "

Ανεξάρτητα, το πρωί της Δευτέρας το βράδυ, ο οικοδεσπότης της Fox News, Tucker Carlson, ισχυρίστηκε ότι η απαίτηση των παιδιών να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ήταν «κακοποίηση παιδιών».

Ο Carlson είπε επίσης ότι «οι μόνοι άνθρωποι που φορούν μάσκες έξω είναι οι ζήλοτες και οι νευρωτικοί» και είπε ότι το να βλέπεις ένα εμβολιασμένο άτομο να φοράει μάσκα σε εξωτερικούς χώρους ήταν σαν να «βλέπεις έναν ενήλικο να εκτίθεται στον κόσμο».

«Η απάντησή σας όταν βλέπετε τα παιδιά να φορούν μάσκες καθώς παίζουν δεν πρέπει να διαφέρει από την απάντησή σας στο να βλέπει κάποιος να χτυπάει ένα παιδί στο Walmart», είπε.

«Καλέστε αμέσως την αστυνομία, επικοινωνήστε με τις υπηρεσίες προστασίας παιδιών. Συνεχίστε να καλείτε μέχρι να φτάσει κάποιος. Αυτό που βλέπετε είναι κακοποίηση, είναι κακοποίηση παιδιών και είστε ηθικά υποχρεωμένοι να προσπαθήσετε να το αποτρέψετε. "

Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συμβουλεύουν ότι τα παιδιά άνω των δύο ετών «φορούν μάσκα σωστά όταν είναι δημόσια και όταν βρίσκονται γύρω από άτομα με τα οποία δεν ζουν».

Ο Carlson είπε επίσης : «Είμαστε ντροπιαστικά παθητικοί απέναντι σε όλα αυτά».

Οι παρατηρήσεις του προκάλεσαν εκτεταμένη κριτική.

«Αυτό είναι πραγματικά, πολύ επικίνδυνο», έγραψε η Asha Rangappa, πρώην πράκτορας του FBI, τώρα αναλυτής του CNN. «Ακούστε τον τόνο της φωνής του, και τι διδάσκει. Μετακινείται από τους θεατές του καταναλώνοντας παθητικά την προπαγάνδα του για να τους κάνει να δράσουν - εναντίον των γειτόνων τους. Ελέγχει τη συμμόρφωση του κοινού του. "

Η Ruth Ben-Ghiat, συγγραφέας του Strongmen , μια μελέτη του σύγχρονου αυταρχισμού, χαρακτήρισε τις λέξεις του Carlson «τραγικές και επικίνδυνες».

Το ηλεκτρονικό ηλεκτρονικό βιβλίο του Politico Playbook είπε: «Το να βλέπεις τους γονείς να συμμορφώνονται με τις συμβουλές του CDC… δεν είναι καλός λόγος να προσφέρεις υπηρεσίες προστασίας παιδιών σε αγνώστους στο τοπικό μεγάλο κουτί σας. Και είμαστε πολύ σίγουροι ότι ο Carlson το ξέρει αυτό, ακόμα κι αν ορισμένοι από τους θεατές του δεν το κάνουν, κάτι που κάνει την έκκλησή του να προσβάλει τους χρήστες μάσκας ακόμη χειρότερα. "

Ο Carlson είναι μια επιρροή φωνή στα δεξιά του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ένας αδυσώπητος μαγνήτης για διαμάχη που θεωρείται σε ορισμένα μέρη ως πιθανός προεδρικός υποψήφιος το 2024 εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν εκλέγει.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πιο ανθεκτικοί στους εμβολιασμούς από τους Δημοκρατικούς ή τους ανεξάρτητους. Η Pew Research έχει βρει τους Ρεπουμπλικάνους δύο φορές πιο πιθανό από τους Δημοκρατικούς να μιλούν αρνητικά για τις μάσκες.

Πολλές πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχουν απορρίψει τις απαιτήσεις για μάσκες δημοσίως. Άλλοι δεν ανέλαβαν ποτέ τέτοιες εντολές. Είκοσι έξι πολιτείες , η Περιφέρεια της Κολούμπια και το Πουέρτο Ρίκο εξακολουθούν να εξουσιοδοτούν δημόσια τις μάσκες.

Ο Carlson επέμεινε ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, αναφέρει ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Anthony Fauci, λέγοντας ότι ο κίνδυνος ήταν «μικρός » και επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο του Μπάιντεν.

«Η Καμάλα Χάρις γνωρίζει ξεκάθαρα την αλήθεια», είπε ο Κάρλσον. «Είχε το εμβόλιο, δύο δόσεις από αυτό. Δεν ανησυχεί λοιπόν για τον ιό. Ωστόσο, φοράει τη μάσκα ούτως ή άλλως, και εμφανώς κοινωνικά αποστάσεις.

"Γιατί? Λοιπόν, είναι όλα ένα χαράτε, που διατηρείται για λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη ή τη δημόσια υγεία. Αυτό είναι πολύ προφανές τώρα. Το ερώτημα είναι, γιατί το έχουμε ανεβάσει; »

Κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό κατά του Covid-19. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι δεν είναι αδύνατο για τους εμβολιασμένους ανθρώπους να διαδώσουν τον ιό. Σύμφωνα με την επίσημη καθοδήγηση , αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει «να λαμβάνουν προφυλάξεις στο κοινό, όπως να φορούν καλά τοποθετημένη μάσκα και φυσική απόσταση».


www.theguardian.com


Powered By BloggerTips.gr