Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Γερμανία εμποδίζει την απέλαση συριακών προσφύγων στην Ελλάδα για φόβους για τα ανθρώπινα δικαιώματα

 Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι δύο αδελφές κινδύνευαν να στεγάσουν τα αστέρια


Δύο Σύριοι πρόσφυγες δεν μπορούν να απελαθούν πίσω στην Ελλάδα λόγω του σοβαρού κινδύνου να παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και να μην ικανοποιηθούν οι βασικές ανάγκες, αποφάσισε ένα γερμανικό δικαστήριο.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο μετανάστευσης της Γερμανίας είχε απορρίψει τις αιτήσεις ασύλου των συριακών αδελφών και τους απείλησε με απέλαση επειδή είχαν ήδη καθεστώς πρόσφυγα στην Ελλάδα.

Η έφεση κατά της απόφασης απέτυχε με το σκεπτικό ότι οι αδελφές θα μπορούσαν να βρουν κατάλυμα και προμήθεια βασικών καθημερινών αντικειμένων με τη βοήθεια οργανώσεων βοήθειας ή «ανεπίσημων δικτύων».

Αλλά αυτή η απόφαση ανατράπηκε από δικαστήριο στη Κάτω Σαξονία τη Δευτέρα, το οποίο ανέφερε ότι οι δύο πρόσφυγες «ήταν πολύ πιθανό να γίνουν άστεγοι μετά την επιστροφή τους στην Ελλάδα».

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε βασικά οφέλη στην Ελλάδα, ούτε θα μπορούσαν να λάβουν επαρκή υποστήριξη από την κυβέρνηση ή άλλα μέσα.

Οι αδελφές, σε «πολύ σύντομο» χρονικό διάστημα, θα αντιμετώπιζαν φτώχεια και συνθήκες που θα μπορούσαν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους.

«Τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι οι πρόσφυγες που έχουν επιστραφεί δεν έχουν καμία στέγη από το κράτος, δεν λαμβάνουν κοινωνικές παροχές που σχετίζονται με τη στέγαση και δεν έχουν σημαντικές πιθανότητες να βρουν στέγη από μη κρατικές υπηρεσίες», δήλωσε το γερμανικό δικαστήριο. .

Τον περασμένο μήνα, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν το πάγωμα στις περιπτώσεις μεταναστών που υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία, εάν είχαν ήδη καθεστώς πρόσφυγα στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 2.100 πρόσφυγες που είχαν καθεστώς προστασίας στην Ελλάδα υπέβαλαν αίτηση ασύλου στη Γερμανία μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, και 7.100 το υπέβαλαν το 2020.

Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2021 12:25 μ.μ.

thenationalnews.com



Powered By BloggerTips.gr