Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσει τη μειονότητα

 


Η Άγκυρα κάλεσε την Τρίτη την Αθήνα να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να ενεργήσει σύμφωνα με καλές γειτονικές σχέσεις, αντί να κλιμακώσει τις πολιτικές κατά της Άγκυρας.

Σύμφωνα με δήλωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που αποκαλύφθηκε μετά από συνάντηση υπό την προεδρία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ανώτεροι αξιωματούχοι συζήτησαν την εξωτερική πολιτική, την τρομοκρατία και τις περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελλάδας εναντίον της τουρκικής μειονότητας και παράτυπων μεταναστών», Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε.

Όσον αφορά τη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, το συμβούλιο είπε επίσης ότι χώρες από την περιοχή δεν πρέπει να παραμείνουν ουδέτερες στο θέμα και να προστατεύσουν τα αμοιβαία δικαιώματα και οφέλη.

Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν διαφωνήσει για εδαφικούς ισχυρισμούς και δραστηριότητες γεώτρησης της Άγκυρας για τους πιθανούς πόρους υδρογονανθράκων στα αμφισβητούμενα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι η γεώτρηση της Τουρκίας στην περιοχή είναι παράνομη, αλλά η Άγκυρα αναφέρει ότι περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εμπίπτουν στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει το δικαίωμα να αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τις ακτές της, καθώς η υφαλοκρηπίδα της εκτείνεται πέρα ​​από τα ισχύοντα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια.


ahvalnews-com


Powered By BloggerTips.gr