Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ανάστατη ολόκληρη η τοπική κοινότητα της Φούρκας Χαλκιδικής! Θέλουν να μετατρέψουν τον Ιερό Ναό σε… κατοικία του παπά της Ενορίας…

 


Όλα ξεκίνησαν το έτος 1990 όταν η θεολόγος Σοφία Ντόντουλου διεγνώσθη με καρκίνο στο στομάχι και άτεκνη ούσα όρισε με την διαθήκη της να περιέλθει στην Εκκλησία το σπίτι της στη Φούρκα Χαλκιδικής με σκοπό να μετατραπεί σε Ιερό Ναό…

προσφέροντας με τον τρόπο αυτό ένα χώρο αφιερωμένο στο Θεό, όπου θα μπορούν να εκκλησιάζονται οι συγχωριανοί της, αλλά και οι κάτοικοι των γύρων χωριών της Χαλκιδικής.

Έτσι και έγινε και εν έτει 1991 τα αδέρφια της, με δικά τους έξοδα, σε συνδυασμό με τις προσφορές, τη θέληση και τη δημιουργικότητα όλων των κατοίκων του γραφικού ορεινού χωριού της Μακεδονίας, μετέτρεψαν την οικία της αποβιώσασας Σοφίας στον πανέμορφο Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Φούρκας, ο οποίος όχι μόνο λειτούργησε ως Ναός για τριάντα περίπου συναπτά έτη, αλλά αποτέλεσε και αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και για τους διερχόμενους τουρίτσες, λόγω της κομψής και λιτής αρχιτεκτονικής του, αλλά και του γραφικού και ζωντανού του χαρακτήρα.

Συνεπώς ήταν μεγάλη η αναστάτωση και η έκπληξη συνάμα, όταν εγέρθηκε εις βάρος των συγγενών της Σοφίας Αγωγή από την Εκκλησία με την οποία τους ζητούσε να παραδώσουν τα κλειδιά και να αναγνωρίσουν την Εκκλησία ως μοναδικό κύριο της «κατοικίας της Σοφίας»! Αμέσως οι συγγενείς, οι τοπικοί παράγοντες, αλλά, κυρίως, οι κάτοικοι του χωριού απευθύνθηκαν στην Ενορία, στο Δεσπότη και στη συνέχεια στην Μητρόπολη για να λάβουν την απάντηση πως η Εκκλησία θα καταστραφεί, οι εικόνες θα καθηλωθούν και όλα αυτά δήθεν για «φιλανθρωπικό σκοπό».

 

Η έκπληξη μετατράπηκε σε οργή, όταν διαπιστώθηκε, από επίσημο έγγραφο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ίδιας της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, ότι ο «φιλανθρωπικός σκοπός της Εκκλησίας» είναι να μετατρέψει τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Φούρκας σε πρεσβυτέριο (=κατοικία του παπά της Ενορίας)!!

Ο ίδιος, μάλιστα, ο παπάς του χωριού δήλωσε ευθρασώς ενώπιον των ανάστατων συγχωριανών του πως με το να παρέχεται στέγη στον παπά παρέχεται «φιλανθρωπικό έργο»!!

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι του χωριού αφιλοκερδώς και με δικά τους έξοδα ξεκίνησαν έναν μακρύ δικαστικό αγώνα με την ίδια την Εκκλησία, με σκοπό να διαφυλάξουν τον αγαπημένο τους Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Φούρκας από την απληστία και ασέβεια ορισμένων ανθρώπων που εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα τους ως αντιπρόσωποι του Θεού στηλιτεύουν με τις πράξεις τους ολόκληρη την Αγία ημών Εκκλησία, την Ορθοδοξία, αλλά και την ελευθερία του αυτοκαθορισμού και της θρησκευτικής συνείδησης.

Είναι δε φιλάνθρωπος όχι εκείνος που εκμεταλλεύεται την όποια εξουσία του δόθηκε για να καρπωθεί ίδιον όφελος, αλλά εκείνος που μάχεται αφιλοκερδώς για τη δικαιοσύνη και πρόοδο του συνόλου.

Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Φούρκας είναι ένας γνωστός στην περιοχή ναός, ο οποίος βρίσκεται καταχωρημένος στους χάρτες της Google ως Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας, καθώς και σε ταξιδιωτικούς οδηγούς διαδικτυακούς και έντυπους ως σημείο πολιτιστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος

orthodoxianews.g


Powered By BloggerTips.gr