Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η εκκλησία του Αγίου Τάφου ανοίγει την Κυριακή του Palm, καθώς ο Λατινικός Πατριάρχης λέει «Αισθανόμαστε πιο ελπιδοφόροι»

 Από τον 


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Reuters) - Σε σκηνές πολύ διαφορετικές από πέρυσι, η Εκκλησία του Αγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ ήταν ανοιχτή για το κοινό την Κυριακή του Παλμ, επιτρέποντας στους Χριστιανούς να παρακολουθήσουν μαζικά στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας στον ιστότοπο όπου πιστεύουν ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε και αναστήθηκε .

Με περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του Ισραήλ να έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίων, οι περιορισμοί του κορανοϊού μειώθηκαν για να επιτρέψουν στις μικρές εκκλησίες να συγκεντρωθούν με μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Η διάθεση ήταν εορταστική καθώς δεκάδες Ρωμαιοκαθολικοί περνούσαν από τις τεράστιες ξύλινες πόρτες της εκκλησίας που είναι το παγκόσμιο επίκεντρο του πιο σημαντικού φεστιβάλ στο χριστιανικό ημερολόγιο

«Το περασμένο έτος ήταν ένα φοβερό Πάσχα, χωρίς ανθρώπους, κλειστές πόρτες. Αυτή η χρονιά είναι πολύ καλύτερη, η πόρτα είναι ανοιχτή, δεν έχουμε πολλούς ανθρώπους, αλλά αισθανόμαστε πιο ελπιδοφόροι ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα », δήλωσε ο Ρωμαίος Πατριάρχης Ιερουσαλήμ της Ιερουσαλήμ, Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, στο Ρόιτερ, καθώς αναδύθηκε από την εκκλησία από κληρικούς και λατρευτές που μεταφέρουν φοίνικες.

«Το μήνυμα του Πάσχα είναι η ζωή και η αγάπη, παρά όλα τα σημάδια του θανάτου, της κορώνας, της πανδημίας, οτιδήποτε άλλο, πιστεύουμε στη δύναμη της αγάπης και της ζωής», είπε η Πιτσαμπάλα.

Η Κυριακή των Παλμών εορτάζει την ημέρα που τα Ευαγγέλια λένε ότι ο Ιησούς οδήγησε στην Ιερουσαλήμ και χαιρέτισε ο λαός, μόνο για να σταυρωθεί πέντε ημέρες αργότερα.

Φέτος, οι Ρωμαιοκαθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα στις 4 Απριλίου και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 2 Μαΐου.

Αργότερα ο πατριάρχης αναμενόταν να συμμετάσχει σε μια πομπή της Κυριακής των Παλμών από το Όρος των Ελαιών στην Παλιά Πόλη.

Η πομπή θα πραγματοποιηθεί υπό τους Ισραηλινούς περιορισμούς COVID-19 με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Αναφορά από τον Stephen Farrell Επιμέλεια από τον Alex Richardson

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ REUTERS


Powered By BloggerTips.gr