Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο Τραμπ κερδίζει εκλογικές αγωγές, σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει


4 Φεβρουαρίου 2021 ( LifeSiteNews ) - Αργά, ένιωσα όλο και περισσότερο σαν να επιστρέφω στην Κομμουνιστική Κίνα. Ένα μέρος όπου κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το κανάλι που ενεργοποιείτε, ποια ραδιοφωνική μετάδοση ακούτε ή σε ποια διαδικτυακή υπηρεσία ειδήσεων έχετε εγγραφεί (εκτός από το LifeSiteNews και μερικούς άλλους), η ίδια θλιβερή γιορτή κόμματος εξηγεί.

Η ολιγαρχία είναι τόσο σίγουρη που μπορούν να χειραγωγήσουν τις σκέψεις μας - τελικά, ελέγχουν τις μηχανές αναζήτησης, τις τροφοδοσίες Twitter και τις δημοφιλείς ειδήσεις - που δεν ενοχλούν πλέον ούτε να κρύψουν αυτό που κάνουν. Η διαγραφή του λογαριασμού του Προέδρου Τραμπ κατέστησε σαφές στον κόσμο τι παραπλανητικό μικρό Τζακ Ντόρσεϋ περνάει τις μέρες του: να διαγράφει μανιακά λογαριασμούς που αποκλίνουν από τις «αλήθειες» του. Και ποιος δεν ξέρει τώρα ότι ο Mark Zuckerberg ειδικεύεται στην επινόηση αλγορίθμων που είναι η υψηλής τεχνολογίας έκδοση της θεραπείας μανιταριών - μας κρατά στο σκοτάδι και μας τροφοδοτεί κοπριά αλόγων.

Η γραμμή του κόμματος σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020, που προωθούνται επιθετικά από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης της Αμερικής και τη Big Tech, είναι η εξής: Δεν υπήρξε εκλογική απάτη, επειδή τα δικαστήρια το έχουν πει.

Και οι δύο ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Όχι μόνο αμφισβητήσιμο, αλλά νεκρό λάθος. 

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης της Αμερικής και η Big Tech έχουν καταστείλει επιθετικά και τιμωρητικά μια ανοιχτή συζήτηση για πιθανές εκλογικές παρατυπίες.

Αλλά έχετε παρατηρήσει ότι - για να στηρίξετε την εκδοχή της πραγματικότητάς τους - απλώς σταμάτησαν να αναφέρουν τις δεκάδες υπό εξέλιξη αγωγές που αργά προχωρούν στο δικαστικό σύστημα; Το πολύ, απλά θα κάνουν μια γενική δήλωση σύμφωνα με το εξής: «Ο Τραμπ έχει χάσει όλες τις αγωγές που έχουν υποβληθεί ενώπιον των δικαστηρίων».

Μερικές φορές θα προχωρήσουν περαιτέρω, και θα προτείνουν ότι το σύστημα δικαιοσύνης μας έχει εξετάσει διεξοδικά και αμερόληπτα τους ισχυρισμούς για εκλογικές απάτες που έγιναν σε αυτές τις αγωγές και έχουν αποφανθεί ότι είναι εντελώς αβάσιμοι. 

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια, όπως ανακάλυψε ο Φυσικός John Droz. Ο Droz συγκέντρωσε μια ομάδα από συναδέλφους επιστήμονες και μηχανικούς του - όλους τους εθελοντές - για να ρίξει μια προσεκτική ματιά στις αγωγές που έχουν κατατεθεί, όλες οι οποίες είναι θέμα δημόσιου αρχείου και για να συνοψίσουμε τα αποτελέσματα. Αυτό δεν είναι εύκολο έργο, δεδομένου ότι έχουν υποβληθεί 80 αγωγές σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον Τραμπ ή για λογαριασμό του, και κάθε μία από αυτές τις αγωγές αποτελείται από δεκάδες σελίδες κατάθεσης και αποφάσεων.

Η συνοπτική έκθεση, με τίτλο « Αγωγές προεδρικών εκλογών 2020 που σχετίζονται με την ακεραιότητα των εκλογών », απογυμνώνει την υπερβολική διατύπωση που τους αρέσει πολύ οι δικηγόροι, αφήνοντας τα γυμνά βασικά στοιχεία των αγωγών: Ποια ζητήματα διακυβεύονταν, πώς αντιμετωπίστηκε κάθε υπόθεση από τα δικαστήρια, ποια αποδεικτικά στοιχεία αναλύθηκαν αντικειμενικά και, τελικά και το πιο σημαντικό, ποιος κέρδισε και ποιος έχασε. 

Τι βρήκε λοιπόν ο Ντρος και η ομάδα του;   

Πρώτον, από τις 80 συνολικές αγωγές, 34 είτε αποσύρθηκαν, ενοποιήθηκαν με άλλες αγωγές, είτε απορρίφθηκαν λόγω νομικών τεχνικών στοιχείων, όπως έλλειψη θέσης, χρονισμού ή δικαιοδοσίας. Αυτοί οι δικαστές που απέρριψαν αγωγές δεν άκουσαν ποτέ τα πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία για παρατυπίες και / ή απάτες στις εκλογές, καθώς δεν επέτρεψαν να παρουσιαστούν στις αίθουσες των δικαστηρίων τους. Τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν απώλεια για τον Τραμπ. Αν μη τι άλλο, αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας του δικαστικού μας συστήματος - σε μια στιγμή εθνικής κρίσης - να αντιμετωπίσει πραγματικά την εκλογική απάτη.

Από τις 46 εναπομένουσες αγωγές, 25 υποθέσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, έτσι ώστε ο νικητής και ο ηττημένος αυτών των υποθέσεων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ενώ 21 έχουν κριθεί εντελώς. Πρόκειται για περιπτώσεις όπου το δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα, εξέτασε τυχόν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία και στη συνέχεια εξέδωσε επίσημη απόφαση επί της ουσίας.

Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε ότι, από αυτές τις 21 περιπτώσεις, ο Τραμπ κέρδισε 14 και έχασε 7.  

Με άλλα λόγια, ο Τραμπ έχει κερδίσει τα δύο τρίτα των μέχρι στιγμής υποθέσεων που έχουν κριθεί από τα δικαστήρια .  

Μην περιμένετε να το ακούσετε στις βραδινές ειδήσεις.

Ο John Droz σημειώνει ξεχωριστά ότι, παρά τους εκτεταμένους ισχυρισμούς για μαζική απάτη ψηφοφόρων:

«… Μόνο τρεις (3) από αυτές τις αγωγές ασχολήθηκαν ουσιαστικά με τις παρανομίες των ψηφοφόρων (οι πολίτες ψηφίζουν δύο φορές, οι ψήφοι αποθανόντων κ.λπ.). Είναι ενδιαφέρον ότι και οι τρεις αυτές περιπτώσεις εξακολουθούν να είναι ανοιχτές. " 

«Επιπλέον, μόνο τρεις (3) αγωγές αφορούσαν ανακρίβειες μηχανών ψηφοφορίας (σκόπιμη ή τυχαία). Ένα από αυτά απορρίφθηκε (λόγω δικαιοδοσίας), ένα κατά του οποίου καταδικάστηκε (αν και δεν χορηγήθηκε καμία ανακάλυψη) και ένα είναι ακόμα ανοιχτό (χορηγήθηκε η ανακάλυψη). " 

«Η πιθανή εξήγηση για τόσο λίγες περιπτώσεις σε αυτούς τους δύο τομείς είναι ότι η νόμιμη απόδειξη της απάτης ή της χειραγώγησης των ψηφοφοριών είναι πολύ χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες απαιτούν ουσιαστική έρευνα και τεκμηρίωση. Απλώς δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να γίνει αυτό πριν από τα βασικά σημεία της διαδικασίας (όπως το Electoral College). "

Kudos στον John Droz και την ομάδα του που βοήθησε να εκπαιδεύσει το κοινό σχετικά με τις συνεχιζόμενες νομικές προσπάθειες για τη διασφάλιση της ακεραιότητας των εκλογών.  

Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι, αν μπορούμε να εξαπατήσουμε την ψήφο μας, δεν θα ζούμε πλέον σε μια δημοκρατία.


Powered By BloggerTips.gr