Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

GIOSTRA di TZANTE | Eπιτυχημένη αναβίωση ενός από τα παλιότερα δρώμενα της Ζακύνθου (φωτο)

giostra-agwnes (1)
Eπιτυχημένη και φέτος η αναβίωση ενός από τα παλιότερα δρώμενα της Ζακύνθου, της “Γκιόστρα”, που είναι η μοναδική που πραγματοποιείται στον ελληνικό χώρο.
Μια τριήμερη διοργάνωση μέσω της οποίας αναβίωσαν οι ξεχασμένες έννοιες της παράδοσης και του πολιτισμού. Η μαζική συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επισκεπτών επιβεβαίωσαν τον πανευρωπαϊκό και πανιόνιο χαρακτήρα της. Οι ιππικοί αγώνες της Γκιόστρας ένωσαν τη Ζάκυνθο με τα Ιόνια Νησιά και την Ιταλία, (Σουλμόνα και Σαν Μαρίνο). Πρόκειται για μια γιορτή, η οποία συνδέεται άμεσα με τις παραδόσεις του νησιού μας, τις σύγχρονες ανάγκες και με την επικοινωνία με όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και τόπους. Μια διοργάνωση που έχει πια κερδίσει με το σπαθί της τη θέση που της αξίζει στο πολιτιστικό και όχι μόνο γίγνεσθαι της Ζακύνθου. Η “Γκιόστρα” ανέδειξε και πάλι το νησί μας, αναβιώνοντας στιγμές σημαντικές από την πολύμορφη ιστορία μας. Για μια ακόμα φορά έγινε ο πρεσβευτής του πολιτισμού μας και αποτέλεσε την πιο καλή διαφήμιση για τον τουρισμό μας.
giostra-agwnes (2)giostra-agwnes (3)giostra-agwnes (4)giostra-agwnes (5)giostra-agwnes (6)giostra-agwnes (7)giostra-agwnes (8)giostra-agwnes (9)giostra-agwnes (10)giostra-agwnes (11)giostra-agwnes (12)giostra-agwnes (13)giostra-agwnes (14)giostra-agwnes (15)giostra-agwnes (16)giostra-agwnes (17)giostra-agwnes (18)giostra-agwnes (19)giostra-agwnes (20)giostra-agwnes (21)giostra-agwnes (22)giostra-agwnes (23)giostra-agwnes (24)giostra-agwnes (25)giostra-agwnes (26)
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση όπου ξεκίνησε από το πλάτωμα των Αγίων Σαράντα και μέσω της Αλ. Ρώμα και της Πλατείας Αγίου Μάρκου, κατέληξε στην Πλατεία Σολωμού όπου πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή των πανάρχαιων έφιππων αγώνων, στους οποίους οι συμμετέχοντες διεκδικούσαν το έπαθλο, όπου ήταν ένα αργυρό σπαθί, για τον πρώτο νικητή και η τιμή μιας γυναίκας, προς χάριν της οποίας αγωνίζονταν. Οι τρεις ιππότες που πραγματοποίησαν από πέντε προσπάθειες ήταν οι Θοδωρής Παράσχης, Παναγιώτης Φαραός και Γιώργος Τσουράκης. Στην επόμενη φάση διαγωνίστηκαν σε τρεις προσπάθειες οι δυο πρώτοι όπου ισοψήφησαν και τελικά νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Φαραός. Μετά τη βράβευση του νικητή, ακολούθησε η νικητήρια πομπή του, ενώ οι αντιπροσωπείες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και έκαναν επιδείξεις.
giostra-agwnes (27)giostra-agwnes (28)giostra-agwnes (29)giostra-agwnes (30)giostra-agwnes (31)giostra-agwnes (32)giostra-agwnes (33)giostra-agwnes (34)giostra-agwnes (35)giostra-agwnes (36)giostra-agwnes (37)giostra-agwnes (38)giostra-agwnes (39)giostra-agwnes (40)giostra-agwnes (41)giostra-agwnes (42)giostra-agwnes (43)giostra-agwnes (44)giostra-agwnes (45)giostra-agwnes (46)giostra-agwnes (47)giostra-agwnes (48)giostra-agwnes (49)giostra-agwnes (50)giostra-agwnes (51)giostra-agwnes (52)giostra-agwnes (53)giostra-agwnes (54)giostra-agwnes (55)giostra-agwnes (56)

http://imerazante.gr


Powered By BloggerTips.gr