Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Βενεζουέλα: Ζητά περίοδο χάριτος από την Κίνα


Η Βενεζουέλα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κίνα για την χορήγηση περιόδου χάριτος στη συμφωνία πετρέλαιο για δάνεια, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.
Η Βενεζουέλα έχει δανειστεί πάνω από 50 δισ. δολ. από την Κίνα στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής συμφωνίας που σύνηψε ο Hugo Chavez το 2007. Η συμφωνία προβλέπει ένα μέρος από τις πωλήσεις αργού και καυσίμων στην Κίνα να χρησιμοποιείται για την αποπληρωμή των δανείων.
Ωστόσο, η κυβέρνηση του προέδρου Nicolas Maduro δυσκολεύεται να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας εν μέσω των αναταράξεων στις αγορές πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Βενεζουέλα επιδιώκει να εξασφαλίσει περίοδο χάριτος ενός χρόνου κατά την οποία θα πληρώνει μόνο τόκους στα δάνεια, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο τρεις πηγές.
Οι πηγές αναφέρουν ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA θα λαμβάνει πληρωμές σε μετρητά οι οποίες σήμερα κατευθύνονται στην αποπληρωμή κεφαλαίου. Η αλλαγή αυτή αναμένεται να βελτιώσει τις ταμειακές ροές της PDVSA κατά 3 δισ. δολ. εάν τεθεί σε ισχύ αυτό το μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δύο πηγών.
Ο πρόεδρος της PDVSA και υπουργός Πετρελαίου, Eulogio del Pino δήλωσε στο πρακτορείο ότι «εργαζόμαστε σε όλα αυτά», προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κίνα μετά την επίσκεψη του στη Ρωσία, η οποία αναμένεται αυτή την εβδομάδα.
Αναδημοσίευση από: zougla.gr


Powered By BloggerTips.gr