Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

ΚΛΟΦΕΝ στον Μαραθώνα;;;;;;;

Το Κλοφέν, ένα ιδιαίτερα τοξικό καρκινογόνο και μεταλαξιογόνο λάδι, χρησιμοποιούνταν ως ψυκτικό υγρό στους πομπού. Είναι ιδιαίτερα τοξικό και άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, γι αυτό και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

 


Γράφει η Πόπη Σουφλή 

 Πριν από λίγα λεπτά, έφτασε στο mail του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, το παρακάτω μήνυμα του Κυριάκου Γκίκα, που αφορουσε επίσημο έγγραφο του συλλόγου "ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ", στο οποίο αποκαλύπτεται η ύπαρξη επικίνδυνων παλαιών υλικών, που περιέχουν ΚΛΟΦΕΝ.

Υλικά, που συγκεντρώνονται στην περιοχή του Κάτω Σουλίου, όπου βρίσκεται και η Μακαρία Πηγή και δίπλα ακριβώς στο παλιό αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ.



Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό..
Διαπιστώνουμε την ύπαρξη εγγράφου του ανωτέρω συλλόγου, προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, με το οποίο ενημερώνουν για τα συγκεκριμένα επικίνδυνα υλικά.

Ο Σύλλογος, το ανωτέρω έγγραφό του, το ... κοινοποιεί στην ΕΥΔΑΠ, στον Δήμο Μαραθώνα και στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα.

Και ενώ η αποκάλυψη του Συλλόγου είναι πολύ σοβαρή, ο τρόπος με τον οποίον κινείται, δημιουργεί ερωτηματικά.


Και εξηγούμαι: 


Είναι τοις πάσι γνωστό,  πως η κοινοποίηση ενός εγγράφου, δεν προϋποθέτει και έλεγχο - έρευνα απο την πλευρά των παραληπτών της κοινοποίησης.

Γιατί το έγγραφο δεν εστάλη στους ανωτέρω παραλήπτες κανονικά, αντί των κοινοποιήσεων;

Γιατί δεν ενημερώθηκε άμεσα το Α.Τ. Μαραθώνα, προκειμένου να περιφράξει και να προστατεύσει τον χώρο;

Γιατί δεν ενημερώθηκε ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, προκειμένου να σταλεί άμεσα ειδικό συνεργείο ελέγχου, ώστε να ερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη ΚΛΟΦΕΝ;;; 

Γιατί δεν υπάρχει ημερομηνία στο έγγραφο του Συλλόγου που απεστάλλει στο ΥΠΕΚΑ;;;;

Το θέμα, είναι πολύ σοβαρό και χρήζει άμεσης παρέμβασης ειδικών, προκειμένου να ερευνηθεί διεξοδικά.

Το Κλοφέν, ένα ιδιαίτερα τοξικό καρκινογόνο και μεταλαξιογόνο λάδι, χρησιμοποιούνταν ως ψυκτικό υγρό στους πομπού. Είναι ιδιαίτερα τοξικό και άκρως επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, γι αυτό και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. 

 



Δεν κατάφερα να δω ημερομηνία στο έγγραφο !!
Πιστεύω ότι είναι σοβαρό !!
Σας το προωθώ !!
  
Με Εκτίμηση

Κυριάκος Γκίκας




ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Προς
Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
 Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Λεωφ. Κιφησίας 1-3 Τ.Κ. 115 23
 Τηλ.: 210 8701800

Κοινοποίηση:
1. ΕΥΔΑΠ Γεν Δ/νση Παγίων
 2. Δήμο Μαραθώνα
 3. Φορέα Διαχείρισης Εθν. Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα


Έλεγχο για απόρριψη κλοφέν
Διαπιστώσαμε ότι στο παλαιό αντλιοστάσιο της ΕΥΔΑΠ επί της οδού Κάτω Σουλίου στο Κάτω Σούλι του Δήμου Μαραθώνα, συγκεντρώνονται παλαιά υλικά τα οποία και αποσυναρμολογούνται προκειμένου να εκποιηθούν.

 Μεταξύ των παλαιών υλικών υπάρχουν και πολλοί μεγάλοι μετασχηματιστές που περιέχουν ελαιώδη υγρά τα οποία έχουν απορριφθεί στο έδαφος. 

Σε τέτοιου είδους συσκευές χρησιμοποιούνταν υγρά που περιείχαν κλοφέν.

 Η εν λόγω εγκατάσταση της ΕΥΔΑΠ βρίσκεται πάνω στην Μακαρία πηγή που υδρεύει το κωπηλατοδρόμιο και όλο τον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά. 

Στην περιοχή αναπτύσσονται καλλιέργειες οπωρολαχανικών που τροφοδοτούν όλη την πρωτεύουσα.

 Τέλος η Μακαρία πηγή και η ευρύτερη περιοχή είναι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

 Παρακαλούμε όπως ΑΜΕΣΑ ελέγξετε την κατάσταση καθώς η διαχείριση των πολυχλωριωμένων διφαινύλιων (PCBs) πρέπει να γίνεται με αυστηρές διαδικασίες και όχι με την προχειρότητα που διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας στο χώρο.

  


 

 
 

 
http://attikanea.blogspot 


Powered By BloggerTips.gr