Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών - ένας τραυματίας

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και καθαριστριών στο υπουργείο Οικονομικών - ένας τραυματίας
Ενταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Ανδρες των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τις καθαρίστριες που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου, τις οποίες απώθησαν βίαια προς το πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας γκλομπ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια γυναίκα λιποθύμησε, ενώ ένας άνδρας τραυματίστηκε από τα χτυπήματα των αστυνομικών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι καθαρίστριες παραμένουν απολυμένες, καθώς ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του υπουργείου. Οι καθαρίστριες υποδέχθηκαν την απόφαση με κλάματα.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος αστυνομικού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτης.


tanea


Powered By BloggerTips.gr