Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν στην Αχαΐα

Επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς» συνελήφθησαν στην Αχαΐα
Την ώρα που έσκαβαν παράνομα σε χωράφι στην ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας, αναζητώντας κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς

Με τις... τσάπες στο χέρι τσάκωσαν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. δυο Έλληνες επίδοξους «Ιντιάνα Τζόουνς» που αναζητούσαν κρυμμένους από την αρχαιότητα θησαυρούς σκάβοντας παράνομα μέσα σε ένα χωράφι στην ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας, στην Αχαΐα.


Οι κινήσεις των δραστών, που είχαν ξεκινήσει τη λαθρανασκαφή σε ένα χώρο όπου συχνά- πυκνά ανακαλύπτονται αρχαία αγγεία ή και νομίσματα, υπέπεσαν στην αντίληψη ενός κατοίκου της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές. Αμέσως σήμανε συναγερμός και πρώτοι έφτασαν οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του τοπικού τμήματος που συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δυο δράστες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν και τι είδους ευρήματα είχαν φέρει στην επιφάνεια οι επίδοξοι χρυσοθήρες, αλλά στο σημείο της λαθρανασκαφής κλήθηκαν και υπάλληλοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για να το εξακριβώσουν. Στο μεταξύ οι συλληφθέντες ανακρίνονται για να διαπιστωθεί αν έχουν κάνει ανασκαφές και σε άλλα σημεία.

protothema


Powered By BloggerTips.gr