Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Πως τα φέρνει η ζωή...Το Ιράν στέλνει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ!


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, το Ιράν στέλνει στρατιωτική βοήθεια στο Ιράκ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι Ισλαμιστές αντάρτες που έχουν καταλάβει πολλές περιοχές της χώρας.

Οι πληροφορίες δεν είναι επιβεβαιωμένες, ωστόσο, αξιωματούχος σημείωσε πως περίπου 500 επίλεκτοι στρατιώτες από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράν σπεύδουν για να ενισχύσουν τον Ιρανικό στρατό.(ysterografa.gr)

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον αιματηρό πόλεμο μεταξύ Ιράν και Ιράκ την δεκαετία του 80. Πολυετής πόλεμος, φονικός, με χρήση χημικών κυρίως από μεριάς του Ιράκ, με τον Σαντάμ Χουσειν, τα οποία χημικά, μαζί με όπλα,  τα προμήθευαν οι ΗΠΑ, και οι χώρες της Δύσης, γιατί τότε ο Σαντάμ ήταν "καλός", και το Σηητικό Ιράν επικίνδυνο από τότε!

Το Ιράν δεν κάνει "ψυχικό", έχει συμφέροντα πλέον στο Ιράκ. Μετά την πτώση του Μπααθικού Σουνίτη Σαντάμ από την επέμβαση ΗΠΑ, Αγγλίας στο Ιράκ, οι μέχρι τότε καταπιεσμένοι Σιήτες του Ιράκ (που είναι συντριπτική πλειοψηφία στον νότο της χώρας), απέκτησαν μερίδιο στην εξουσία. Έχουν θέσεις στη κυβέρνηση, οι περιοχές τους στο Ιράκ είναι σχεδόν αυοδιοίκητες (όπως κάνουν και οι Κούρδοι στην δική τους περιοχή).

Το Ιράν δεν βλέπει με καλό μάτι, ότι έχει σχέση με το Σουνιτικό εξτρεμιστικό ισλαμισμό που δρα τώρα σε Ιράκ και Συρία( ISSI), και πολύ περισσότερο με την μεγαλύτερη οργάνωση αυτού του είδους, την Αλ Κάιντα. Οι Ιρανοί, μέσω αυτών των ομάδων, βλέπουν τα σουνητικά κράτη της αραβικής χερσονήσου, να προσπαθήσουν να ελέγξουν την ευρύτερη περιοχή, αφού χρηματοδοτούν (όχι επίσημα) τις οργανώσεις αυτές.Και βέβαια ΗΑΕ, Κατάρ κτλ, ως σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, δεν θα μπορούσαν να του χρηματοδοτούν φανερά......Μην εκτεθεί το αφεντικό, βλέπεις!

anemosantistasis


Powered By BloggerTips.gr