Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η μεγάλη προδοσία! «Κρεμάται επί ξύλου» από τον Μητσοτάκη ο Τσιόδρας!

 

Τους επιστήμονες στοχοποιεί ο Γεραπετρίτης για το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων κι ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να... περιθωριοποιήσει τον Σωτήρη Τσιόδρα!

Σχέδιο… μετακύλισης της ευθύνης στους επιστήμονες αναφορικά με τις συνέπειες του πιο παρατεταμένου lockdown της Ευρώπης δρομολογεί το Μέγαρο Μαξίμου. Κι αυτό αφού ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίχως… ίχνος αυτοκριτικής, απέδωσε προχθές στις μεταλλάξεις του ιού και τη «φυσική κούραση» τον εκτροχιασμό της πανδημίας.


Μάλιστα… έπιασε δουλειά και ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης, μετά την επιλογή του Σωτήρη Τσιόδρα -μαζί με 6 ακόμα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων- να καταψηφίσει την προειλημμένη απόφαση για το άνοιγμα των λυκείων.

«Όμηρος» ο Μητσοτάκης στην δημόσια «σφαγή» Καραμανλή – Σημίτη και σκληρό ροκ στην ΝΔ!

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διατηρήσει τα σχολεία ανοιχτά. Ακόμα και με πολύ χειρότερα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία έμειναν ανοιχτά. Δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα στην Ελλάδα που να το δικαιολογεί. Πράγματι, στο κομμάτι των σχολείων έχουμε, νομίζω, τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά σχολεία» ανέφερε χθες χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας στο πλαίσιο μιας απόπειρας να «στοχοποιηθούν» οι επιστήμονες για το πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων συνολικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΥΓΗΣ, οι Νίκος Σύψας, Άλκης Βατόπουλος και Αθανάσιος Εξαδάκτυλος συγκαταλέγονται επίσης «στην ομάδα των διαφωνούντων».



Ανασχηματισμός της επιτροπής και στο… περιθώριο ο Τσιόδρας;

Κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τη γενική διαπίστωση ότι οι σχέσεις των κ. Μητσοτάκη και Τσιόδρα «δεν είναι στο καλύτερο σημείο τους». Υπ’ αυτό το πρίσμα κυκλοφορούν σενάρια για πιθανό «ανασχηματισμό» της επιτροπής με πρόδηλο στόχο την περιθωριοποίηση του Σωτήρη Τσιόδρα, παρά τις σχετικές πρωθυπουργικές διαψεύσεις προχθές -έπειτα από σχετική ερώτηση-, καθώς «αυτή η επιτροπή μάς οδήγησε μέχρι εδώ, παρά τις διαφωνίες και τις καθυστερήσεις».

Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ η κυβέρνηση σε ταυτόχρονα τηλεπαράθυρα! video

Οι πιο παρατηρητικοί παραπέμπουν ωστόσο στην άρνηση – αδιαφορία του Κ. Μητσοτάκη έναντι του πάγιου αιτήματος του εκπροσώπου της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν τον Covid Ηλία Μόσιαλου «να ενισχυθεί η επιτροπή με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς».

Την ώρα μάλιστα που ο πρωθυπουργός παραδεχόταν το κυβερνητικό καπέλωμα της επιτροπής, καθώς «εμείς εκθέτουμε βασικές πολιτικές κατευθύνσεις και, ναι, δίνουμε στοιχεία. Πρέπει να γνωρίζει ποιο είναι το κόστος από το κλειστό λιανεμπόριο», φάνηκε να εθελοτυφλεί στην πρόταση φορέων της αγοράς για συμμετοχή τους στην επιτροπή.

eretikos.gr 


Powered By BloggerTips.gr