Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

53 ναυτικοί θεωρήθηκαν νεκροί αφού βρήκαν βυθισμένο υποβρύχιο της Ινδονησίας


 Μια σάρωση ανίχνευσε το υποβρύχιο σε βάθος 850 μέτρων - πολύ πέρα ​​από τα όρια που επιβιώνουν.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας αναφέρουν ότι βρέθηκαν συντρίμμια από ένα υποβρύχιο που λείπει αφού το σκάφος βυθίστηκε καθώς εξαφανίστηκαν οι ελπίδες διάσωσης 53 ναυτικών στο σκάφος.

Η ομάδα αναζήτησης την Κυριακή επικεντρώθηκε στον εντοπισμό της ακριβούς τοποθεσίας του δευτερεύοντος. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης θα ήταν επικίνδυνη και δύσκολη στα βαθιά νερά.

Το MV Swift Rescue της Σιγκαπούρης - ένα υποβρύχιο σκάφος διάσωσης - έφτασε για να βοηθήσει στην προσπάθεια ανάκαμψης, δήλωσε το ναυτικό. Η γειτονική Μαλαισία, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία και η Αυστραλία ήταν μεταξύ των εθνών που βοήθησαν στην αναζήτηση.

Στοιχεία που βρέθηκαν από το πληγωμένο υποβρύχιο περιελάμβαναν ένα μπουκάλι λιπαντικό και μια συσκευή που προστατεύει μια τορπίλη, δήλωσε ο Air Marshall Hadi Tjahjanto.

«Τα αντικείμενα που βρέθηκαν κοντά στην τελευταία θέση του υποβρυχίου πιστεύεται ότι είναι μέρη του υποβρυχίου», είπε. «Αυτά τα αντικείμενα δεν θα είχαν βγει ποτέ από το υποβρύχιο, εκτός αν υπήρχε πίεση».

Το υποβρύχιο - ένα από τα πέντε στο στόλο της Ινδονησίας - εξαφανίστηκε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ζωντανών ασκήσεων τορπιλών στο Ινδονησιακό νησί διακοπών Μπαλί.

Ο επικεφαλής του Ναυτικού Yudo Margono είπε το Σάββατο ότι οι διασώστες βρήκαν πολλά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων ενός τορπιλικού τορνευτικού, ενός μπουκαλιού γράσου που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται για να λαδώσει το περισκόπιο και χαλιά προσευχής από το υποβρύχιο.

«Με τα αυθεντικά στοιχεία που βρήκαμε ότι πιστεύεται ότι προέρχονται από το υποβρύχιο, έχουμε πλέον μετακινηθεί από τη φάση του υποβρύχιου στο υποβρύχιο», δήλωσε ο Margono.

Η Ινδονησία θεωρούσε νωρίτερα το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε από το Μπαλί ως απλώς λείπει. Αλλά τώρα αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το υποβρύχιο βυθίστηκε.

Οι αρχές δήλωσαν ότι είναι απίθανο να υπάρξει έκρηξη στο υποβρύχιο, ανέφερε η Τζέσικα Ουάσινγκτον του Αλ Τζαζίρα από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα.

«Σε αυτή την περίπτωση [μια έκρηξη], θα το είχαν ακούσει μέχρι τώρα σε αυτό το στάδιο», είπε, προσθέτοντας ότι οι αρχές εξακολουθούν να διερευνούν τις δυνατότητες για ιατρική εκκένωση

Κανένα σημάδι ζωής

Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσης ότι η παροχή οξυγόνου για το πλήρωμα των 53 εξαντλήθηκε νωρίς το Σάββατο.

Ο Margono είπε ότι μια σάρωση είχε ανιχνεύσει το υποβρύχιο στα 850 μέτρα (2.788 πόδια), πολύ πέρα ​​από τα όρια επιβίωσής του. Το υποβρύχιο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε βάθος έως 500 μέτρα (1.640 πόδια).

«Αν πρόκειται για έκρηξη, θα είναι κομμάτια. Οι ρωγμές συνέβησαν σταδιακά σε ορισμένα μέρη όταν έπεσαν από 300 μέτρα σε 400 μέτρα σε 500 μέτρα ... Αν υπήρχε έκρηξη, θα το άκουγε το σόναρ », δήλωσε ο Margono, προσθέτοντας ότι δεν βρέθηκαν σώματα μέχρι στιγμής.

Ο στρατός είπε ότι ετοιμάζεται «να εκκενώσει» το πλοίο.

«Το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος που είναι πολύ πιο πέρα ​​από το βάθος συντριβής του σκάφους. Δεν θα υπάρξουν καθόλου επιζώντες, υποθέτοντας ότι κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να δραπετεύσει προτού πέσει κάτω από το βάθος της συντριβής », δήλωσε ο Collin Koh, ερευνητής στη Σχολή Διεθνών Σπουδών S Rajaratnam της Σιγκαπούρης που ειδικεύεται στις ναυτικές υποθέσεις και θαλάσσια ασφάλεια.

«Η εκκένωση για την οποία μιλάνε, πιστεύω ότι αναφέρονται πιθανότατα στην ενδεχόμενη ανάκτηση των συντριμμιών ή ό, τι απομένει από το υποβρύχιο που μπορεί να σωθεί, με την ελπίδα τουλάχιστον να ανακτήσει τα ερείπια του πληρώματος», Koh είπε στο Al Jazeera.

Δεν υπήρξαν σημάδια ζωής από το υποβρύχιο, αλλά τα μέλη της οικογένειας έχουν ελπίδες

https://www.aljazeera.com


Powered By BloggerTips.gr