Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Το Ισραήλ μπορεί να αρχίσει τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών πριν από την έγκριση των ΗΠΑ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας περιμένει μόνο τα αρχικά ευρήματα ασφάλειας της Pfizer. περίπου 200 Ισραηλινοί κάτω των 16 έχουν ήδη εμβολιαστεί χωρίς σοβαρές παρενέργειες



Το Ισραήλ μπορεί να αρχίσει να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω την άνοιξη, αφού λάβει αρχικά δεδομένα ασφαλείας από την Pfizer-BioNTech, αλλά πριν από την έγκριση της κίνησης από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με τηλεοπτική έκθεση την Πέμπτη.

Το συμβουλευτικό συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας θα ξεκινήσει συζητήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων μόλις η Pfizer δημοσιεύσει προκαταρκτικά δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου για άτομα ηλικίας 12-15 ετών, τα οποία αναμένεται στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, ανέφερε το Channel 12.

Το Υπουργείο Υγείας υποθέτει ότι το εμβόλιο είναι εξίσου αποτελεσματικό μεταξύ των παιδιών και δεν θα περιμένει να δει τα πλήρη κλινικά αποτελέσματα, ανέφερε το δίκτυο.

Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 200 Ισραηλινοί κάτω των 16 ετών έχουν ήδη εμβολιαστεί υπό ειδικές περιστάσεις και κανένας δεν έχει αναφέρει σοβαρές παρενέργειες .

Ένας επαγγελματίας υγείας προετοιμάζει μια δόση του εμβολίου Pfizer-BioNtech COVID-19 στην Ιερουσαλήμ, στις 24 Ιανουαρίου 2021. (MENAHEM KAHANA / AFP)

Τα παιδιά που έχουν εγκριθεί από ιατρικές αρχές για εμβολιασμό είχαν γνωστούς παράγοντες κινδύνου, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, σοβαρές πνευμονικές και καρδιακές παθήσεις, διαταραχές ανοσοκαταστολής και καρκίνο, ανέφερε ο ιστότοπος ειδήσεων Ynet τον Φεβρουάριο.

Το Υπουργείο Υγείας συνέστησε τον εμβολιασμό ορισμένων εφήβων ηλικίας 12-15 ετών κατά του COVID-19 εάν υποφέρουν από συγκεκριμένες υποκείμενες καταστάσεις.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το ζήτημα της διστακτικότητας και του σκεπτικισμού των εμβολίων θα μπορούσε να γίνει πιο έντονο στο Ισραήλ με το ζήτημα του εμβολιασμού παιδιών.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει έγκριση έκτακτης ανάγκης για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, αλλά έχει ξεκινήσει μια κλινική δοκιμή για παιδιά 12 έως 15 ετών. Αναμένεται ότι ο φαρμακοποιός θα μπορούσε να ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για αυτήν την ηλικιακή ομάδα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Η Moderna ξεκίνησε επίσης δοκιμές για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, αλλά λέει ότι είναι απίθανο να υπάρχουν δεδομένα για τα μικρότερα παιδιά έως το 2022.

Ένας νεαρός Ισραηλινός λαμβάνει ένεση εμβολίου COVID-19, στο κέντρο εμβολιασμού Clalit στην Ιερουσαλήμ, στις 4 Φεβρουαρίου 2021. (Yonatan Sindel / Flash90)

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης  ανακοίνωσε μια δοκιμή για να δοκιμάσει το εμβόλιο COVID-19 που παράγεται από το AstraZeneca σε παιδιά από 6 ετών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, 4.880.534 Ισραηλινοί - 54% του συνολικού πληθυσμού - έλαβαν την πρώτη δόση εμβολίου, εκ των οποίων 3.605.889 (40%) έλαβαν επίσης τη δεύτερη.

Επί του παρόντος, αρκετά εκατομμύρια Ισραηλινοί δεν είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτω των 16 ετών.

www.timesofisrael.com


Powered By BloggerTips.gr