Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Ξενοκρατία και τι μας διδάσκει η Ιστορία μας!..


Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο μάς συμπεριφέρονται οι … μπέηδες και οι αγάδες της Ευρώπης, οι οποίοι, για να μας δώσουν πέντε «ψωροδραχμές»
, επιθυμούν να μας δουν γονατιστούς μπροστά τους, είπαμε να θυμηθούμε ορισμένα περιστατικά της Ελληνικής μας Ιστορίας, μήπως και συνετιστούμε κάποτε και σταθούμε στα δικά μας πόδια!..
«Βασανισμένε μου, λαέ, αγνέ κι αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε και πάντα προδομένε!..», έλεγε ο Διονύσιος Σολωμός. Ένα στίχο, που θα το ξανάγραφε, αν έβλεπε σήμερα πώς μας συμπεριφέρονται οι «σουλτάνοι» της γηραιάς Ηπείρου, για να μας δώσουν πέντε «ψωροδραχμές», που έλεγε παλιότερα ο λαός μας!
Αλλά, ας πούμε ότι αυτό, μέχρις ενός σημείου, είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Όταν έχεις ανάγκη, αν δεν δεχθείς σοβαρούς συμβιβασμούς, θα κάνεις οπωσδήποτε ορισμένες υποχωρήσεις.
Η εθελοδουλεία, όμως, είναι αυτή που μας ενοχλεί περισσότερο. Μια εθελοδουλεία της οποίας η «σκούφια», όπως αποδεικνύεται από τα ιστορικά δεδομένα, κρατάει από το πολύ μακρινό παρελθόν μας.

Τον δούλο δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις για τη μοίρα του. Κάνει κάτι που δεν επιθυμεί. Την εθελοδουλεία, όμως, πρέπει να την καταπολεμούμε όλοι μας!..
Η Μελινώ, για παράδειγμα, μία Ελληνίδα ποιήτρια από την Λέσβο (2ος αι. π.Χ.) αφιέρωσε έναν ολόκληρο ύμνο στην Ρώμη, εξιδανικεύοντας σε πέντε σαπφικές στροφές και θεοποιώντας την ισχύ της Ρώμης ( Θεός οίδε για ποίους λόγους).
Ας διαβάσουμε ένα ποίημά της:
«Χαίρε Ρώμη, θυγατέρα του Άρη,
βασίλισσα σοφή με την χρυσή κορώνα
πού κατοικείς στην γη κι’ Όλυμπος το παλάτι σου,
αιώνια ατράνταχτος.
Για σένα μόνον η άγια Μοίρα χάρισε
δόξα βασιλική ασάλευτης Αρχής
να κυβερνάς και λόγο να μη δίνεις πουθενά
εσύ ηγεμόνισσα.
Ο κρατερός ζυγός σου σφίγγει
της γης τα στέρνα και της θάλασσας
και κυβερνάς λαούς με πολιτείες
με χέρι κραταιά.
Ο πανδαμάτωρ χρόνος όλα τα γκρεμίζει,
ξαναπλάθει την ζωή, σήμερα έτσι αύριο αλλιώς
και μόνο το δικό σου βασιλίκι
πάντα καλοτάξιδο.
Γιατί από όλους εσύ τους άριστους
γεννάς μεγάλους άνδρες, μαχητές,
όπως μας χάριζεν η Δήμητρα
τα πλούσια στάχυα.» (!!)
Και συ, τέκνον, Πολύστρατε;
Αυτή η περίεργη συμπεριφορά ορισμένων Ελλήνων απέναντι στους Ρωμαίους δεν ήταν η μόνη. Υπάρχει και σνέχεια:
Ένας Έλληνας φιλόσοφος, ο επικούρειος Πολύστρατος (2ος αι. π.Χ.), φθάνει στο σημείο όχι μόνο να δικαιολογήσει, αλλά και να επιβραβεύσει την καταστροφή της Κορίνθου από τον Ρωμαίο ύπατο Μόμμιο, λέγοντας πως αν οι Αχαιοί του Τρωϊκού πολέμου έκαψαν τα ανάκτορα του Πριάμου, οι Ρωμαίοι ανταποδίδουν ισοπεδώνοντας την Κόρινθο.
Κι όχι μόνον!…Υπήρξαν συμπεριφορές ορισμένων Ελλήνων, που ο Εφιάλτης ίσως να ήταν ένας απλός προδότης μπροστά τους!
Κάπως έτσι συμπεριφερόμενοι, φθάσαμε στο σημείο να περάσουμε από τον Ρωμαίο δυνάστη σε ορισμένους Βυζαντινούς, ενώ οι Άραβες, για ορισμένους Έλληνες, εμφανίζονταν … ελευθερωτές για την αγροτιά!
Οι λατινόφωνοι αυτοκράτορες του Βυζαντίου αργούν πολύ να «ανακαλύψουν» την ελληνική γλώσσα, όπως έκανε ο Ιουστινιανός, ενώ ο δυτικός μισελληνισμός ολοκληρώνεται με την ιλαροτραγωδία της Συνόδου της Φλωρεντίας και τους παπικούς, οι οποίοι επιχείρησαν να υποτιμήσουν τους Έλληνες απεσταλμένους της Κωνσταντινούπολης. Τόση εκτίμηση μάς είχαν!...
Είναι τόσο μεγάλο το μίσος, πού αισθάνονται πλέον οι Έλληνες για τους Δυτικούς, ώστε να προτιμούν περισσότερο …το τουρκικό φέσι, παρά το δυτικό φακιόλι! Ό,τι ακριβώς είπε στα κατοπινά χρόνια και ένας άλλος, πολύ μεγάλος Έλληνας πολιτικός από την Κρήτη: «προτιμώμεν χιλιάκις την τουρκικήν κυριαρχίαν από πάσης αγγλικής κατοχής»!
Κι όλα αυτά τα πληρώσαμε, ασφαλώς, πολύ ακριβά!..
Και εκκλησιαστικοί παράγοντες;
Αλλά και ορισμένοι εκκλησιαστικοί παράγοντες, δεν είναι στο απυρόβλητο. Θέλεις από υπέρμετρο ενθουσιασμό, θέλεις από κάποια ιδιοτέλεια ή άλλη σκοπιμότητα, κι αυτός ακόμη ο Καρδινάλιος Βησσαρίων, παρά τα όσα θετικά μπορεί να του καταμετρήσει κανείς υπέρ του Ελληνισμού, (ένας από τους λόγους που δεν έγινε Πάπας το 1455 ήταν το γεγονός ότι ήταν ελληνικής καταγωγής και είχε προσκολληθεί στο μοναστικό τρόπο ζωής, ενώ απουσίαζε κάποια πολιτική δύναμη που θα τον προωθούσε) εν τούτοις, κάποιοι υποστηρίζουν, ότι απεργαζόταν τον «εκλατινισμό» των υποδούλων Ελλήνων! Το θέμα αυτό απασχολεί πολλούς ιστορικούς και ειδικούς πάνω σε θέματα, που έχουν να κάνουν με ιστορικές φυσιογνωμίες αμέσως μετά την Πτώση της Πόλεως!

Από αριστερά, ο γενικός διοικητής της Στρατιωτικής Ομάδας των ΗΠΑ στην Ελλάδα (USAGG) αντιστράτηγος Τζέιμς Βαν Φλιτ, ο Ράνκιν και ο αρχηγός της Ναυτικής Στρατιωτικής Ομάδας στην Ελλάδα υποναύαρχος Τζον Σνέκενμπεργκ

«Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»!...
Αλλά και στα κατοπινά χρόνια ειπώθηκαν κουβέντες ή έγιναν ενέργειες που πλήγωσαν την αξιοπρέπεια και την τιμή των Ελλήνων. Θυμηθείτε τον Πρωθυπουργό, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος το 1945, απευθυνόμενος στον Αμερικανό Στρατηγό, Βαν Φλιτ, κατά την άφιξη του τελευταίου στο αεροδρόμιο των Αθηνών, προκειμένου να αναλάβει την αρχηγία του Ελληνικού Στρατού στον εμφύλιο πόλεμο, του είπε το ανεκδιήγητο εκείνο: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»! Η φράση αυτή έχει καταστεί συνώνυμη της υποχωρητικότητας, της ενδοτικότητας, της δουλοπρέπειας, της παραχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων και της έλλειψης κυριαρχίας ή ανεξαρτησίας τόσο σε επίπεδο κρατών ή λαών όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, από το «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας» του Κανελλόπουλου, έως το: «Ανήκομεν εις τη Δύσιν» του Κωνσταντίνου Καραμανλή και το: «Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» του Κώστα Σημίτη, ανέκαθεν έκαναν φανερό ότι είναι προσδεμένες στο άρμα της πολιτικής, που εκφραζόταν από τις Μεγάλες Δυνάμεις (κι όχι μόνον την Αμερική) με τις άκρως φιλελεύθερες οικονομικά χώρες, που μας πιέζουν τόσο πολύ ασφυκτικά σαν τον κάβουρα που θέλει να πνίξει το φίδι!
Ασφαλώς και δεν μπορεί να λησμονήσει ο ελληνικός λαός την τραγική κατάληξη, που είχε η παράδοση του κούρδου Οτσαλάν στους Τούρκους, από ανεύθυνες πολιτικές πράξεις ή τα όποια «προσκυνήματα»των νεότερων πολιτικών στους κάθε λογής … Τρισέδες και Αλμούνηδες!
Αυτός και ο λόγος, που το 1975 το περιοδικό «Επίκαιρα» εξέδωσε σε «βίπερ» ένα βιβλίο με τίτλο: «Ξενοκρατία» μέσα στο οποίο γράφονται τόσα πολλά, που σε κάνουν σαν Έλληνα να μελαγχολείς!
Αυτά, σε γενικές γραμμές, είναι μερικά από τα λάθη μας, που πρέπει ν’ αποφεύγουμε στο μέλλον, διότι μόνον τότε έχει αξία η Ιστορία όταν διδασκόμαστε από τα λάθη μας και γινόμαστε πιο συνετοί στο μέλλον.
Κι όταν λέμε «συνετοί» το λέμε για να το εννοήσουμε. Διαφορετικά είναι βέβαιο, ότι θα καθίσουμε μόνοι μας και θα γράψουμε με το ίδιο μας το χέρι την επιγραφή πάνω στο μνήμα μας, όπως έκανε ο Καρδινάλιος Βησσαρίων όσο ζούσε:
«ΤΟΥΤ' ΕΤΙ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΖΩΝ ΑΝΥΣΑ ΣΩΜΑΤΙ ΣΗΜΑ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕ ΦΕΥΞΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ», που σημαίνει: «Ενώ ακόμη ζούσα, ο Βησσαρίων ανήγειρα αυτό το μνημείο για το σώμα, το πνεύμα θα πάει στον αθάνατο Θεό»!
Κι εμείς, ως Έλληνες, δεν είναι ανάγκη να πάμε από τώρα … στον Θεό. Έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε πριν μας καλέσει ο ίδιος, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά!
Να είστε καλά!...
-----------------------------------
ΥΓ. Περισσότερα και πιο αποκαλυπτικά στοιχεία στο βιβλίο μας: «Ο Παγκόσμιος Έλλην»!..


http://www.sakketosaggelos.gr


Powered By BloggerTips.gr