Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι θα πετάξει πολύ λιγότερο και θα φάει περισσότερο συνθετικό κρέας για να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή

 Jordan Novet

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ
  • Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι μεταξύ των τρόπων με τους οποίους σκοπεύει να μειώσει την κατανάλωση άνθρακα είναι να πετάει λιγότερο και να τρώει συνθετικό κρέας πιο συχνά.
  • Ο συνιδρυτής της Microsoft συζητούσε τις προσπάθειές του να μειώσει την κλιματική αλλαγή σε μια συνάντηση Ask Me Anything στο Reddit.

  • Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να κάνει το ρόλο του για να μειώσει τον αντίκτυπο ενός πλανήτη θέρμανσης. Μόλις δημοσίευσε ένα βιβλίο για την κλιματική αλλαγή. Αποδεικνύεται ότι άλλαξε επίσης μέρη της ζωής του για να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

    Στην τελευταία συνεδρία του Gates Ask Me Anything στο Reddit την Παρασκευή, ένας χρήστης ρώτησε τον συνιδρυτή της Microsoft τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Μεταξύ άλλων, συνέστησε να καταναλώνουν λιγότερα άτομα.

    Ένας άλλος χρήστης απάντησε ρωτώντας τι κάνει για να καταναλώνει λιγότερα.

    «Στο προσωπικό μέτωπο, κάνω πολύ περισσότερα», έγραψε ο Γκέιτς. «Οδηγώ ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχω ηλιακούς συλλέκτες στο σπίτι μου. Τρώω συνθετικό κρέας (μερικές φορές!). Αγοράζω καύσιμα πράσινης αεροπορίας. Πληρώνω για την άμεση δέσμευση αέρα από την Climeworks. Βοηθάω στη χρηματοδότηση ηλεκτρικών αντλιών θερμότητας σε στέγαση χαμηλού κόστους για την αντικατάσταση του φυσικού αερίου. ”

    Τον Νοέμβριο, ο Γκέιτς έκανε πρωτοσέλιδα αφού προέβλεψε ότι περισσότερα από τα μισά από τα επαγγελματικά ταξίδια θα εξαφανίζονταν μετά την πανδημία του κοροναϊού. Την Παρασκευή έδειξε πώς θα μπορούσε να εκδηλωθεί στο δικό του πρόγραμμα.

    «Σκοπεύω να πετάξω πολύ λιγότερο τώρα που η πανδημία έχει δείξει ότι μπορούμε να περάσουμε με λιγότερα ταξίδια», έγραψε. Η Microsoft δημιουργεί την εφαρμογή Teams που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνομιλούν και να συναντιούνται σε βιντεοκλήσεις. Ενώ ο Gates παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft πέρυσι, παραμένει επενδυτής της Microsoft και εξακολουθεί να ελέγχει τα προϊόντα που αναπτύσσει η εταιρεία.

    Ο Γκέιτς ανέφερε επίσης προγράμματα με τα οποία ασχολείται με την προώθηση πράσινων προσπαθειών.

    «Δημιούργησα το  Breakthrough Energy,  συμπεριλαμβανομένων των Venture fund, Fellows και Catalyst για να βοηθήσω στο κλίμα», έγραψε. «Για μένα η καινοτομία είναι αυτό που θα καθιστά δυνατή την παροχή υπηρεσιών σε όλους χωρίς εκπομπές.»



Powered By BloggerTips.gr