Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Έλεγχος γεγονότων: Αυτό το άρθρο δεν είναι «απόλυτη απόδειξη» ότι έχει προγραμματιστεί η πανδημία COVID-19

 



Μια προηγούμενη έκδοση αυτού του ελέγχου περιλάμβανε μια σημείωση επεξεργασίας. Αυτό έχει αφαιρεθεί και έχει προστεθεί μια ημερομηνία και ένας σύνδεσμος σε σχέση με μια ομιλία του Δρ Anthony Fauci.

_________________

Ένα άρθρο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο ισχυρίστηκε ότι έδωσε «απόλυτη απόδειξη» ότι το μυθιστόρημα πανδημίας κοραναϊού είχε προγραμματιστεί να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια τάξη. Το κείμενο παραθέτει έναν μεγάλο αριθμό ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών ως απόδειξη αυτού, μια επιλογή των οποίων θα συζητηθεί σε αυτόν τον έλεγχο γεγονότων.

Το άρθρο ( εδώ ) δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του blogging TapNewsWire, με την αποποίηση ότι «δεν έχουν επιβεβαιωθεί γεγονότα».

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι μια ομάδα πεντακόσιων Γερμανών ιατρών δήλωσε ότι σχεδιάστηκε η πανδημία.

Ενώ η ομάδα «Γιατροί για την Εκπαίδευση» υπάρχει ( εδώ ), δεν θεωρούνται αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

Ο γερμανικός οργανισμός ελέγχου γεγονότων Correctiv έχει αποδεσμεύσει πολλές αξιώσεις που έγιναν από την ομάδα σε μια σειρά θεμάτων όπως εξετάσεις PCR, μάσκες προσώπου και εμβόλια ( εδώ ) ( εδώ ).

ΔΕΚΤΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ COVID-19

Το τρίτο σημείο ισχυρίζεται ότι μια μέθοδος δοκιμής για το COVID-19 κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Richard Rothschild τέσσερα χρόνια πριν ανακαλυφθεί η ασθένεια.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας ολλανδικής ιστοσελίδας δείχνει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα "Σύστημα και μέθοδος δοκιμής για COVID-19" που έχει "Prioriteitsdatum" (Ολλανδικά για "ημερομηνία προτεραιότητας") "2015-10-13".

Ενώ το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι νόμιμο ( εδώ ), ο συγγραφέας έχει συνδυάσει τους όρους «ημερομηνία προτεραιότητας» και «ημερομηνία αίτησης».

Η ημερομηνία προτεραιότητας μπορεί να αναφέρεται στην πρώτη ημερομηνία κατάθεσης σε μια οικογένεια σχετικών αιτήσεων διπλώματος ευρεσιτεχνίας ή στην πρώτη ημερομηνία κατάθεσης ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού μιας εφεύρεσης ( εδώ ).

Σε αυτήν την περίπτωση, η 13 Οκτωβρίου 2015 ήταν όταν ο Rothschild υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση σε αυτήν την οικογένεια διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ( εδώ ).

Τα προηγούμενα «σχετικά» διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν αναφέρουν το COVID-19, αλλά αντ 'αυτού αφορούσαν ένα «Σύστημα και μέθοδος για τη χρήση, την επεξεργασία και την εμφάνιση βιομετρικών δεδομένων» ( εδώ ).

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα που αναλύει βιομετρικά δεδομένα για να προσδιορίσει εάν ο χρήστης πάσχει από COVID-19 δεν ζητήθηκε μέχρι τις 17 Μαΐου 2020 ( εδώ ).

ΠΡΟΒΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι ένας μουσικός που ονομάζεται Dr Creep προέβλεψε το μυθιστόρημα πανδημίας κοραναϊού το 2013.

Το 2013, ο ράπερ κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «Πανδημία» με τους στίχους: «2020 σε συνδυασμό με κοροναϊούς, σώματα στοίβαξης».

Ωστόσο, ο Δρ Creep χαρακτήρισε τους στίχους «περισσότερο από μια σύμπτωση παρά μια πρόβλεψη» ( εδώ ).

«Υπήρχαν ήδη περίπου 6 κοροναϊοί το 2012/2013 όταν δημιουργήθηκε το τραγούδι πανδημίας και συζητούσαν πολλά για έναν κοροναϊό εκείνη τη στιγμή. Όσον αφορά το 2020, το 2020-2030 ήταν πολύ σημαντικό για μένα, καθώς και πολλοί άλλοι άνθρωποι που εκπαιδεύονται σε αυτά τα εσωτερικά θέματα », έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Μόλις έφτιαξα ένα τραγούδι για πανδημίες και έκανα ραπ για μια δέσμη ιών. Τόσο απλό. Ρίξτε αρκετές θεωρίες συνωμοσίας σε δεκάδες άλμπουμ και τελικά θα το καρφίσετε », είπε σε απάντηση σε ένα σχόλιο στην ανάρτησή του.

Ένας άλλος ισχυρισμός που έγινε από το άρθρο, ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 περιείχε μια συμβολική τελετή που προβλέπει την πανδημία, έχει ήδη απορριφθεί από το Reuters ( εδώ ).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το άρθρο κάνει πολλές ψευδείς αξιώσεις που συνδέονται με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στο σημείο 6, υπάρχει ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός εγγράφου από την Παγκόσμια Τράπεζα για ένα «Πρόγραμμα στρατηγικής ετοιμότητας και απόκρισης World COVID-19».

Το πρόγραμμα φαίνεται να έχει μια «Αναμενόμενη ημερομηνία λήξης έργου» της 31ης Μαρτίου 2025.

Το κείμενο ισχυρίζεται ότι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η πανδημία είναι ένα «σχέδιο» που σχεδιάζεται να συνεχιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ωστόσο, το πρωτότυπο έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο στόχος του έργου είναι: «πρόληψη, ανίχνευση και ανταπόκριση στην απειλή που δημιουργεί το COVID-19 και ενίσχυση των εθνικών συστημάτων ετοιμότητας για τη δημόσια υγεία» ( εδώ ).

Αλλά δεν είναι επίσης αδιανόητο ότι η επίπτωση από το COVID-19 - και η ανάγκη υποστήριξης - θα συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Carmen Reinhart, η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια ( εδώ ).

Ένας ξεχωριστός ισχυρισμός, ότι ο ιστότοπος της Παγκόσμιας Ολοκληρωμένης Εμπορικής Λύσης (WITS) δείχνει ότι τα κιτ δοκιμών COVID-19 αγοράστηκαν το 2017 και το 2018, έχουν αποδεσμευτεί σε αυτόν τον έλεγχο πραγματικών περιστατικών του Reuters ( εδώ ).

ΠΑΝΔΗΜΙΚΕΣ προσομοιώσεις

Τον Οκτώβριο του 2019, το Johns Hopkins Center for Health Security με συνεργάτες, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, διοργάνωσε μια επιτραπέζια άσκηση πανδημίας με την ονομασία «Event 201».

Η εκδήλωση προσομοίωσε ένα ξέσπασμα ενός νέου ζωονοσογόνου κοροναϊού που μεταδόθηκε από νυχτερίδες σε χοίρους σε ανθρώπους και αυτό οδηγεί σε σοβαρή πανδημία ( εδώ ).

Η άσκηση χρησίμευσε για να «επισημάνει τις προκλήσεις ετοιμότητας και αντιμετώπισης» που πιθανότατα θα προκύψουν σε μια πολύ σοβαρή πανδημία ( εδώ ).

Το άρθρο προτείνει ότι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι οι διοργανωτές είχαν προηγούμενη γνώση της πανδημίας που προκαλείται από το COVID-19.

Ωστόσο, σε απάντηση σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η άσκηση προέβλεπε την τρέχουσα πανδημία, ο Johns Hopkins είπε ότι: «Για το σενάριο, διαμορφώσαμε μια φανταστική πανδημία κοραναϊού, αλλά δηλώσαμε ρητά ότι δεν ήταν πρόβλεψη» ( εδώ )

«Παρόλο που η επιτραπέζια μας άσκηση περιελάμβανε ένα ψεύτικο μυθιστόρημα κοραναϊού, οι πληροφορίες που χρησιμοποιήσαμε για τη μοντελοποίηση του πιθανού αντίκτυπου αυτού του φανταστικού ιού δεν είναι παρόμοιες με το nCoV-2019», πρόσθεσαν.

Αλλά το γεγονός ότι η άσκηση έλαβε χώρα δεν είναι απροσδόκητο ή ασυνήθιστο.

Ο Τζον Χόπκινς είπε ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό το φως του κόσμου βλέποντας έναν «αυξανόμενο αριθμό επιδημικών γεγονότων» ( εδώ ).

«Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού γίνει μία από αυτές τις επιδημίες παγκόσμια - μια πανδημία με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες», ανέφερε.

Το κείμενο ισχυρίζεται επίσης ότι το 2018, το Ινστιτούτο Μοντελοποίησης Νοσημάτων «ανακοίνωσε μια παγκόσμια πανδημία με ιό της γρίπης, καταγωγής Κίνας στην περιοχή Wuhan».

Είναι αλήθεια ότι το ινστιτούτο διαμόρφωσε μια πανδημία που προέρχεται από την Κίνα (Προσομοίωση: Παγκόσμια πανδημία γρίπης).

Ενώ είναι αμφισβητήσιμο το ότι η προσομοίωση δείχνει την ασθένεια που προέρχεται από το Wuhan, η οποία είναι ελαφρώς πιο βόρεια από το επίκεντρο, δεν θα ήταν συνηθισμένο μια προσομοίωση να χρησιμοποιεί έναν ιό που προέρχεται από την Κίνα.

Όπως εξηγεί ένας προηγούμενος έλεγχος γεγονότων του Reuters, πολλά ιογενή κρούσματα, όπως το SARS και το «Bird Flu», προήλθαν από την Κίνα και πολλά άλλα γύρω από τη γύρω περιοχή ( εδώ ).

ΤΙΜΕΣ ΠΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Για το σημείο δέκα, ο ιστότοπος δείχνει ένα tweet που έστειλε ο Gates τον Δεκέμβριο του 2019, το οποίο αναφέρει: «Τι ακολουθεί για το ίδρυμά μας; Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το τι θα μπορούσε να σημαίνει το επόμενο έτος για μία από τις καλύτερες αγορές στην παγκόσμια υγεία: εμβόλια »( εδώ ).


Ενώ το tweet είναι πραγματικό, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η πανδημία είχε σχεδιαστεί για κέρδος, όπως δείχνει το κείμενο.

Κατά τη στιγμή του tweet, υπήρχαν επίσης πολλά άλλα εμβόλια στην ανάπτυξη που θα μπορούσε να αναφέρει ο Γκέιτς.

Το άρθρο που συνδέεται με το tweet του Γκέιτς, για παράδειγμα, σημειώνει 700 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που προστατεύουν από 17 διαφορετικές ασθένειες είχαν παραδοθεί από τον Γκάβι, τη Συμμαχία Εμβολίων ( εδώ ).

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης TED ότι νέα εμβόλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού με 10-15%.

Όπως εξηγεί ο προηγούμενος έλεγχος γεγονότων του Reuters, αυτή είναι μια εσφαλμένη ερμηνεία ενός τμήματος μιας ομιλίας που έδωσε σε μια διάσκεψη TED το 2010 ( εδώ ).

Στο πλαίσιο μιας ομιλίας για τη μείωση των εκπομπών CO2 στο μηδέν, είπε: «Πρώτα, έχουμε πληθυσμό. Ο κόσμος σήμερα έχει 6,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Έφτασε τα εννέα δισεκατομμύρια περίπου. Τώρα, εάν κάνουμε μια πολύ καλή δουλειά σε νέα εμβόλια, υγειονομική περίθαλψη, υπηρεσίες αναπαραγωγικής υγείας, θα μπορούσαμε να το μειώσουμε κατά, ίσως, 10 ή 15 τοις εκατό. Αλλά εκεί, βλέπουμε μια αύξηση περίπου 1,3. "( Εδώ ).

FAUCI ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι ο ειδικός των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες Anthony Fauci «εγγυήθηκε» μια πανδημία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, επισημαίνοντας μια ομιλία που έγινε τον Ιανουάριο του 2017 (ορατή εδώ ) στην οποία είπε: «Αν υπάρχει ένα μήνυμα που θέλω να αφήσω μαζί σας Σήμερα με βάση την εμπειρία μου, είναι ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξει πρόκληση για την επικείμενη διοίκηση στην αρένα των μολυσματικών ασθενειών »(Pandemic Preparedness in the Next Administration: Keynote Address by Anthony S. Fauci).

«Πώς θα μπορούσε ο Fauci να εγγυηθεί μια έκπληξη που θα συμβεί κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Trump; Τι ήξερε, ότι δεν το κάνουμε; », το άρθρο ερωτά.

Ωστόσο, ο Fauci εξηγεί ότι είναι το ιστορικό των μολυσματικών ασθενειών και οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι προηγούμενες διοικήσεις από αυτές, που του επιτρέπουν να κάνει αυτήν την πρόβλεψη.

«Ελπίζω μέχρι το τέλος της σχετικά σύντομης παρουσίασής μου να καταλάβετε γιατί η ιστορία, η ιστορία των τελευταίων 32 ετών που ήμουν διευθυντής του NAIAD, θα πει στην επόμενη διοίκηση ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό κανενός ότι θα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι προκάτοχοί τους », είπε.

Η κυβέρνηση Ομπάμα, για παράδειγμα, αντιμετώπισε το ξέσπασμα του Έμπολα 2014-2016 (EVD) στη Δυτική Αφρική, την πανδημία γρίπης των χοίρων 2009 (H1N1) και το ξέσπασμα του ιού Ζίκα 2015-2016 ( εδώ ).

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Ψευδής. Τα δεδομένα σημεία δεν αποδεικνύουν ότι σχεδιάστηκε η πανδημία.

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε από την ομάδα του Reuters Fact Check. Διαβάστε περισσότερα για τη δουλειά μας για να ελέγξετε τις δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων εδώ . 


Powered By BloggerTips.gr