Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η ΕΕ ανησυχεί λόγω περιστατικών πυροβολισμού κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας


 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - Αύξηση περιστατικών πυροβολισμού στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα κοντά στο οποίο ασχολούνται με περιπολίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΕ για τη μετανάστευση την Παρασκευή.

Έχουν αναφερθεί πρόσφατα τουλάχιστον 3 περιστατικά που αφορούσαν πυροβολισμούς στον αέρα από στολή τουρκικού προσωπικού. Ο επικεφαλής του οργανισμού συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής της ΕΕ, Fabrice Leggeri, έστειλε επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να προειδοποιήσει για τον αυξανόμενο αριθμό πυροβολισμών στην περιοχή του Έβρου.

«Ανησυχώ πάντα όταν υπάρχουν πυροβολισμοί κοντά στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ylva Johansson, σε δημοσιογράφους, «ακόμα κι αν φαίνεται ότι δεν πυροβόλησε κανένα άτομο». Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τα περιστατικά.

Η Leggeri διέταξε τους αξιωματικούς του Frontex να φορούν αλεξίσφαιρα μπουφάν όταν περιπολούν στην περιοχή.

Οι εντάσεις στα σύνορα μεταξύ της χώρας-μέλους της ΕΕ, Ελλάδας και Τουρκίας, έχουν από καιρό σιγοβράσει. Έπεσαν στη βία πριν από ένα χρόνο μετά την Τουρκία, εξοργισμένος για την έλλειψη στήριξης της ΕΕ για την εισβολή της στη βόρεια Συρία, κυματίζοντας χιλιάδες μετανάστες μέσω των συνόρων.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν τις τεταμένες σχέσεις τους με την Τουρκία σε διήμερη διάσκεψη κορυφής στις Βρυξέλλες που θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου.

www.arabnews.com


Powered By BloggerTips.gr