Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Αγίου Πνεύματος: Ποια καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά

Ποια καταστήματα θα είναι κλειστά τουΑγίου Πνεύματος;
Εμπορικοί Σύλλογοι ανακοινώνουν σταδιακά ότι τα καταστήματα για την εορτή του Αγίου Πνεύματος θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση τους.

Η εορτή τοου Αγίου Πνεύματος που είναι την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 δεν είναι αργία για όλους.
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016), είναι για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις εργάσιμη μέρα και όχι εξαιρέσιμη εορτή, εκτός αν έχει καθιερωθεί ως αργία με Διάταγμα, Υπουργική Απόφαση, Κανονισμό, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κλπ, ή κατ’ έθιμο.
Θήβα
Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβων ενημερώνουν ότι : ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ.
Αλεξανδρούπολη
Σας ενημερώνουμε ότι η Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, Εορτή του Αγίου Πνεύματος, ανήκει στις Τοπικές Αργίες και λογίζεται ως κατ’ έθιμον αργία και ως εκ τούτου τα εμπορικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης θα παραμείνουν κλειστά.
Τρίκαλα
Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Τα τελευταία χρόνια η ημέρα της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, έχει καθιερωθεί ως “εθιμική” αργία και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά. Έτσι και φέτος, ακολουθώντας την κοινή απόφαση όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας προτείνουμε στους συναδέλφους να πράξουν το ίδιο.
Πάτρα
Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος. Ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ανακοινώνει ότι ,τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά όπως κάθε χρόνο. Η ανωτέρω απόφαση έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων.
Βεροια
Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώνεται ότι: Όλα τα καταστήματα της πόλης Βέροιας την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας.
Θεσσαλονίκη
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την εφαρμογή του νόμου 3996/2011, στον οποίο ορίζεται ρητά ότι η αρμοδιότητα καθορισμού αργιών αφαιρείται από την αιρετή περιφέρεια και αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Εργασίας, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνθηκαν επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη. «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ανταπόκριση των υπουργείων στο παραπάνω κοινό αίτημα», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος. Ακόμη, σημειώνει ότι με βάση την με αρ. πρωτ. Γ/ΕΞ/5485-1/17-6-2016 υπηρεσιακή απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ερώτημα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η υπ’ αριθμ. 22/19777/10-05-2002 Ααπόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν έχει ανακληθεί.


Powered By BloggerTips.gr