Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Κίνα συνεχίζει να υποστηρίζει δίκαιη, μόνιμη λύση για το Κυπριακό


 Ο Κινέζος Δημοτικός Σύμβουλος και υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι δήλωσε ότι η Κίνα συνεχίζει να υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη, δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κυπριακή διαμάχη καθώς οι ειρηνευτικές συνομιλίες, που διοργανώνονται από τα Ηνωμένα Έθνη, τελείωσαν χωρίς σημαντική ανακάλυψη.

Ο Γουάνγκ έκανε τις παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την Παρασκευή με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος ενημέρωσε για την άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές της εβδομάδας.

Αντιπρόσωποι από την ελληνική και την τουρκοκυπριακή κυβέρνηση δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε σχέδια για ένα μελλοντικό συνταγματικό πλαίσιο για το νησί, το οποίο διαιρέθηκε μετά από τουρκική εισβολή το 1974 μετά από πραξικόπημα που υποστηρίζεται από την Ελλάδα. Ο ΟΗΕ προτείνει σύντομα έναν άλλο γύρο συνομιλιών.

Ο Κύπριος αξιωματούχος εκτίμησε τη στάση της Κίνας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κίνα μπορεί να συνεχίσει να υποστηρίζει τη δικαιοσύνη επί του θέματος.

Ο Γουάνγκ είπε ότι η διεξαγωγή των συνομιλιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στέλνει ένα θετικό μήνυμα και σημείωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να πιέζει για ένα ψήφισμα που σέβεται πλήρως τον λαό της Κύπρου.

Ο Wang είπε επίσης ότι η Κίνα και η Κύπρος είναι καλοί φίλοι και συνεργάτες που σέβονται ο ένας τον άλλον και συνεργάζονται για win-win αποτελέσματα. Οι δύο χώρες αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους σε ζητήματα που σχετίζονται με τα βασικά τους συμφέροντα και διασφαλίζουν από κοινού τις υγιείς και σταθερές σχέσεις Κίνας-ΕΕ.

Ο Χριστοδουλίδης είπε ότι η Κύπρος ακολουθεί σταθερά την πολιτική της Κίνας και παίζει εποικοδομητικό ρόλο στη στήριξη της ΕΕ προκειμένου να διευκολύνει ενεργά τη συνεργασία με την Κίνα.


https://news.cgtn.com


Powered By BloggerTips.gr