Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Λαθρομετανάστες μετακόμισαν στη Λέσβο, 80 που στάλθηκαν στην ελληνική ηπειρωτική χώρα


 ΑΘΗΝΑ - Περίπου 620 λαθρομετανάστες ζητούν άσυλο στην Ελλάδα έχουν μεταφερθεί από τη δημοτική εγκατάσταση Kara Tepe στο νησί της Λέσβου, 540 σε μια άλλη εγκατάσταση που οι ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι είναι απάνθρωπη και όχι ασφαλή.

Δεν υπήρχε καμία εξήγηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης για την κίνηση, η οποία είδε επίσης 80 να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα, την οποία οι αξιωματούχοι και οι κάτοικοι του νησιού θέλουν να κάνουν για όλους τους 7.500 λαθρομετανάστες που εξακολουθούν να στεγάζονται.

Η Kara Tepe θεωρήθηκε ως πρότυπο στρατόπεδο, ενώ η εγκατάσταση του Μαυροβούνι όπου στάλθηκαν πολλοί θεωρείται επικίνδυνη, ειδικά για τις γυναίκες, οι οποίες δήλωσαν ότι φοβούνται ότι θα βιαστούν αν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τουαλέτα τη νύχτα, ανέφερε η Al Jazeera.

Μέχρι τον Απρίλιο, το στρατόπεδο Kara Tepe 1 φιλοξένησε περίπου 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και άλλων ατόμων με τρωτά σημεία, ενώ το Μαυροβούνι χτίστηκε βιαστικά σε ένα πυροβολικό, αφού το περίφημο στρατόπεδο Moria κάηκε από μια χούφτα λαθρομετανάστες που ήταν εξοργισμένοι για τους περιορισμούς του COVID-19.

«Δεν είναι καθαρό, τα καταλύματα δεν έχουν στεγανοποιηθεί σωστά, δεν είναι σε επίπεδο έδαφος», δήλωσε ο Imogen, εθελοντής με μια ομάδα βοήθειας που εργάζεται στο Μαυροβούνι. «Δεν υπάρχουν στρώματα, δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να μείνουν οι άνθρωποι», δήλωσε η έκθεση του Τζον Ψαρόπουλου.

Ο Karolien Janssens, γιατρός με ιατρούς χωρίς σύνορα (Medecins Sans Frontieres, ή MSF), δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει μετριάσει επαρκώς το πρόβλημα του υπερπληθυσμού που παραμένει.

«Σήμερα στην κλινική μας είχαμε μια έγκυο γυναίκα που έχει μετακομίσει, η οποία είναι εντελώς φρικιασμένη. Αυτή και η οικογένειά της βρίσκονται τώρα σε μια τεράστια σκηνή γεμάτη ανύπαντρες, με τα τέσσερα μικρά της παιδιά. Είναι εντελώς εκτός τόπου. Είναι εντελώς παράλογο », είπε.

.thenationalherald.com


Powered By BloggerTips.gr