Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

«Θέλω ασφάλεια για τα παιδιά μου»: Άσυλο που αναζητά οικογένειες που στεγάζονται προσωρινά στην κοιλάδα Coachella



 
Εκατοντάδες μετανάστες διέσχισαν πρόσφατα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στην κομητεία Riverside - πολλοί από αυτούς εγκαταλείπουν βίαιες και επικίνδυνες καταστάσεις στις χώρες καταγωγής τους.

Μετά από ημέρες ανακρίσεων σε έναν κοντινό συνοριακό σταθμό περιπολίας, εκείνοι που μπορούν να αποδείξουν ότι η ζωή τους κινδυνεύει στις χώρες καταγωγής τους εγκρίνονται υπό όρους ως «αιτούντες άσυλο» και επικουρούνται από το νομό. 

Αφού του χορηγηθεί καθεστώς αιτούντος άσυλο και δοκιμαστεί για το COVID-19, οι μετανάστες στεγάζονται προσωρινά. Εκείνοι με θετικό τεστ COVID-19 τοποθετούνται σε τοπικά μοτέλ για καραντίνα. Εκείνοι που είναι αρνητικοί, μεταφέρονται σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή οργανισμούς για να λάβουν τροφή και καταφύγιο πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

Το Κέντρο Galilee στη Μέκκα καλωσορίζει τους αιτούντες άσυλο σχεδόν καθημερινά. 

«Πολλοί από αυτούς δεν έχουν φάει για μέρες. Έρχονται με αυτά που φορούν και για πολλούς, αυτή είναι η μόνη κατοχή τους », δήλωσε η Claudia Castorena, συνιδρυτής του Galilee Center. 

«Ήρθα από τη Βενεζουέλα. Ψάχνω αυτό που αναζητούν όλοι οι μετανάστες. Αυτό είναι σταθερότητα για τον εαυτό μου και για την οικογένειά μου », δήλωσε η Μάρτα Σελέντον, 26χρονη αιτούσα άσυλο που στεγαζόταν προσωρινά στο Κέντρο της Γαλιλαίας. 

Η Celedon μοιράζεται ότι αποφοίτησε πρόσφατα ως δικηγόρος στη Βενεζουέλα. Αλλά με την πολιτική βία και την αστάθεια που έφτασε στα εκρηκτικά επίπεδα τους τελευταίους μήνες, έφυγε. 

«Θέλω να επιτύχω τους στόχους μου και να κάνω την οικογένειά μου να είναι καλά», είπε. 

Λέει ότι η μητέρα και η αδερφή της διέφυγαν επίσης. Ελπίζει ότι όλοι θα επανενωθούν με την οικογένεια στο Ορλάντο της Φλόριντα. Θα μείνουν εκεί έως ότου ένας δικαστής ακούσει επίσημα την υπόθεσή τους και αποφασίζει εάν μπορούν να μείνουν στις ΗΠΑ ή πρέπει να επιστρέψουν στη Βενεζουέλα. 

«Η ζωή είναι πραγματικά δύσκολη στην Κούβα», δήλωσε ο Έκτορας Λεονέλ Νουνέζ Λαμαρού, ένας άλλος αιτών άσυλο που μένει στο κέντρο. 

Για τον Lamaru, ο τελικός προορισμός του είναι το Μαϊάμι. Ο στόχος του; «Να δουλέψω πολύ σκληρά για να φέρω και την οικογένειά μου… για να βγάλω την οικογένειά μου από την Κούβα.» 

Λέει ότι η μητέρα του, η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του είναι ακόμα στην Κούβα. Μετά από το δύσκολο ταξίδι του 14 μηνών, λέει ότι το Κέντρο Galilee ήταν το πρώτο μέρος που τον υποδέχτηκε, προσφέροντας καταφύγιο και καλοσύνη. 

«Ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη από τότε που ξεκίνησα το ταξίδι μου», είπε. 

Σε κάθε αιτούντα άσυλο στο Κέντρο Galilee προσφέρεται ένα μέρος για ύπνο, ζεστό ντους και τρία γεύματα την ημέρα. 

Το κέντρο βοηθά να τους συνδέσετε με την οικογένεια ή τους χορηγούς με τους οποίους μπορούν να μείνουν, ενώ περιμένουν την ημερομηνία του δικαστηρίου τους που θα αποφασίσει τη μοίρα τους.  

Ο Φερνάντο Ρουίζ και η οικογένειά του μοιράστηκαν με το Madison Weil του News Channel 3 ότι προσπαθούν να προσεγγίσουν συγγενείς στη Νέα Υόρκη. Οι τέσσερις από αυτούς ταξίδεψαν από τον Ισημερινό.  

«Έγινε πολύ επικίνδυνο να είσαι εκεί», είπε. 

Ο Ruiz λέει ότι η οικογένειά του ζούσε κοντά σε φυλακή. Όταν ξέσπασαν ταραχές τον Φεβρουάριο, οι τρόφιμοι διέφυγαν. 

«Πολλοί κρατούμενοι διέφυγαν και έφτασαν στη γειτονιά μας και άρχισαν να κλέβουν τα παιδιά… να διακινούν τα παιδιά», είπε ο Ruiz. 

Λέει ότι το ταξίδι της οικογένειάς του στις ΗΠΑ τους πήρε είκοσι ημέρες. Κρατήθηκαν σε συνοριακό σταθμό περιπολίας για τρεις. 

«Μας έβαλαν σε αυτά τα δωμάτια και έπρεπε να κοιμηθούμε στο πάτωμα με αυτές τις κουβέρτες από αλουμίνιο», είπε η κόρη του.

«Αυτό ήταν το πιο θλιβερό και πιο δύσκολο κομμάτι», πρόσθεσε η γυναίκα του. 

«Θέλω ασφάλεια για τα παιδιά μου», είπε ο Ruiz. «Για να είναι η οικογένειά μου σταθερή. Ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς. Και ξέρω ότι θα φτάσουμε εδώ με τη βοήθεια του Θεού. " 

Η οικογένειά τους είναι ένα μόνο παράδειγμα των περισσότερων από 1.000 αιτούντων άσυλο που η Riverside County έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής φέτος. Ο νομός ξόδεψε 242.000 $ βοηθώντας μόνο τον Μάρτιο. 

Η πανδημία κατηγορείται εν μέρει για την αύξηση των δαπανών σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια (η κομητεία αναφέρει ότι το κόστος είναι σημαντικά υψηλότερο αυτή τη φορά λόγω της ανάγκης για διαμονή σε μοτέλ για όσους χρειάζονται απομόνωση ή καραντίνα). 

Ωστόσο, οι αριθμοί του τρέχοντος έτους επηρεάζονται επίσης από μια πρόσφατη αλλαγή πολιτικής. 

«Τώρα με τη νέα διοίκηση του Μπάιντεν και την αλλαγή της πολιτικής, το μήνυμα ταξιδεύει γρήγορα», δήλωσε ο Καστορένα. 

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν απαλλάχθηκε πρόσφατα από μια πολιτική που τέθηκε υπό τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, η οποία απαιτούσε από τους αιτούντες άσυλο να περιμένουν στο Μεξικό ή σε άλλες χώρες για τις ημερομηνίες του δικαστηρίου τους. 

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τώρα είναι η ώρα», εξήγησε. 

Το Κέντρο Galilee αναμένει ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες. Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να βοηθήσει στην απόδοση των δαπανών εδώ στο Riverside County.





Powered By BloggerTips.gr