Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Το χωριό φάντασμα της Κρήτης κρέμεται στην άκρη ενός φαραγγιού

 Με Νικ Καμπούρης


Το Αράδαινα είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στην περιοχή των Σφακίων στο νησί της Κρήτης , το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, παρά το ότι βρίσκεται στην άκρη ενός φαραγγιού.

Η παράξενη αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία του χωριού Αράδαινα ανάγεται αιώνες.

Οι άνθρωποι από την περιοχή λένε ότι το χωριό κάποτε είχε περισσότερους από 700 μόνιμους κατοίκους.
Ωστόσο, ο οικισμός σταδιακά μειώθηκε και μέχρι τη δεκαετία του 1950 εγκαταλείφθηκε εντελώς.


Αυτό που μένει από το κάποτε ακμάζον χωριό είναι τα ερημικά σπίτια δίπλα στον βράχο των νότιων πλαγιών των Λευκών Ορέων (Leuka Ori).

Συναρπαστική θέα στο φαράγγι

Χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες φτάνουν για να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα του φαραγγιού που εκτείνεται ακριβώς δίπλα στο χωριό και είναι προσβάσιμο μέσω της παραλίας Mamara.

Οι άνθρωποι μπορούν ακόμη και να κάνουν bungee πηδώντας από τη γέφυρα που έχει κατασκευαστεί εκεί.

Το χωριό Αράδενα μας δίνει μια ιδέα της παραδοσιακής κρητικής αρχιτεκτονικής, η οποία κατάφερε να παραμείνει σχεδόν ανέπαφη από τότε που η περιοχή εγκαταλείφθηκε πριν από δεκαετίες.

Το ίδιο το φαράγγι έχει βάθος 138 μέτρων και είναι ιδανικό όχι μόνο για έναν καλοκαιρινό περίπατο αλλά και για μια σωστή εμπειρία πεζοπορίας στην κρητική ύπαιθρο.

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς περιπάτους στο φαράγγι της δυτικής Κρήτης, οπότε δεν θα είστε μόνοι σας, αλλά είναι πολύ πιο ήσυχο από τη Σαμαριά, την Ίμπρο ή την Αγία Ειρήνη.

Παρόλο που η διαδρομή δεν είναι τόσο μεγάλη (2 (έως 3 ώρες χρόνου περπατήματος για το χωριό Aradena έως το τμήμα Μαρμαρά ή το αντίστροφο), είναι λίγο πιο δύσκολο από μερικά από τα πιο γνωστά φαράγγια και δεν συνιστάται για άτομα χωρίς περπάτημα εμπειρία.

Πολλά εδάφια απαιτούν αρκετή σιγουριά (ειδικά αν περπατάτε προς τα κάτω) και ένα κεφάλι για ύψος.




Powered By BloggerTips.gr