Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

8 νεκροί, δεκάδες τραυματισμοί καθώς ο Ιησούς Quake συγκλονίζει την ανατολική Ιάβα - ΒΙΝΤΕΟ


 ΜΑΛΑΝΓΚ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ - Ένας ισχυρός σεισμός στο κύριο νησί Ιάβα της Ινδονησίας σκότωσε οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας της οποίας η μοτοσικλέτα χτυπήθηκε από πέτρες και έπληξε περισσότερα από 1.300 κτίρια, ανέφεραν αξιωματούχοι την Κυριακή. Δεν προκάλεσε τσουνάμι.

Η αμερικανική γεωλογική έρευνα δήλωσε ότι ο σεισμός μεγέθους 6,0 έπληξε τη νότια ακτή του νησιού στις 2 μ.μ. Σάββατο. Το κέντρο του ήταν 45 χιλιόμετρα νότια της πόλης Sumberpucung της επαρχίας Malang στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβα, σε βάθος 82 χιλιομέτρων.

Ο Rahmat Triyono, επικεφαλής του κέντρου σεισμών και τσουνάμι της Ινδονησίας, δήλωσε ότι το υποθαλάσσιο τρέμουλο δεν είχε τη δυνατότητα να προκαλέσει τσουνάμι. Ωστόσο, παρότρυνε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από πλαγιές εδάφους ή βράχους που έχουν τη δυνατότητα κατολισθήσεων.

Αυτή ήταν η δεύτερη θανατηφόρα καταστροφή που έπληξε την Ινδονησία αυτή την εβδομάδα, αφού ο Τροπικός Κυκλώνας Seroja προκάλεσε σοβαρή βροχόπτωση την Κυριακή που σκότωσε τουλάχιστον 174 άτομα και άφησε 48 ακόμη αγνοούμενους στην επαρχία Ανατολικής Νούσα Τάγκραρα. Μερικά θύματα θάφτηκαν είτε σε κατολισθήσεις λάσπης είτε σε στερεά λάβα από ηφαιστειακή έκρηξη το Νοέμβριο, ενώ άλλα παρασύρθηκαν από πλημμύρες. Χιλιάδες σπίτια με κατεστραμμένα.

Ο σεισμός του Σαββάτου προκάλεσε πτώση βράχων για να σκοτώσει μια γυναίκα με μοτοσικλέτα και να τραυματίσει σοβαρά τον σύζυγό της στην περιοχή Lumajang της Ανατολικής Ιάβας, δήλωσε η Raditya Jati, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών.

Είπε ότι περίπου 1.189 σπίτια και 150 δημόσιες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, νοσοκομείων και κυβερνητικών γραφείων, υπέστησαν ζημιές. Οι διασώστες ανάκτησαν τέσσερα πτώματα από τα ερείπια στο χωριό Kali Uling του Lumajang. Τρεις άνθρωποι επιβεβαιώθηκαν επίσης ότι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην περιοχή Malang.

Οι τηλεοπτικές αναφορές έδειξαν ότι οι άνθρωποι τρέχουν πανικό από εμπορικά κέντρα και κτίρια σε διάφορες πόλεις της επαρχίας Ανατολικής Ιάβα.

Η Ινδονησία, ένα τεράστιο αρχιπέλαγος 270 εκατομμυρίων ανθρώπων, πλήττεται συχνά από σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και τσουνάμι λόγω της θέσης του στο «Ring of Fire», ένα τόξο ηφαιστείων και γραμμών βλάβης στη λεκάνη του Ειρηνικού.

Τον Ιανουάριο, ένας σεισμός μεγέθους 6,2 σκότωσε τουλάχιστον 105 άτομα και τραυμάτισε σχεδόν 6.500, ενώ περισσότεροι από 92.000 εκτοπίστηκαν, μετά από επίθεση στις περιοχές Mamuju και Majene στην επαρχία Δυτικού Sulawesi.



https://www.voanews.com


Powered By BloggerTips.gr