Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Τουρκία και το Ισραήλ δείχνουν αλληλεγγύη με την Ελλάδα μετά από ισχυρό σεισμό

Ο Cavusolgu επιβεβαίωσε επίσης την αλληλεγγύη της Τουρκίας με την Ελλάδα σε μια σπάνια στιγμή υποστήριξης μεταξύ των δύο χωρών που τόσο συχνά βρίσκονται σε αντίθεση μεταξύ τους.

Ο David Zalkaliani, Γεωργιανός FM, ήταν επίσης παρών κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και πρόσφερε παρόμοια υποστήριξη και αλληλεγγύη με την Ελλάδα.

Ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Ισραήλ στην Ελλάδα, εκπροσωπούμενος από τον FM Gabi Ashkenazi , βρίσκεται επίσης δίπλα στη χώρα αφού ο σεισμός έπληξε την κεντρική περιοχή της χώρας, προκαλώντας ζημιές σε πολλά κτίρια της περιοχής.

Ο Ashkenazi διαβίβασε την υποστήριξη της χώρας του για την Ελλάδα σε ένα τηλεφώνημα με τον Dendias καθώς και μέσω μιας ανάρτησης στη σελίδα του στο Twitter.

Η Ελλάδα ενεργοποιεί την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε σεισμό

Οι αρχηγοί του υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εντολής του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη, ενεργοποίησαν μια πλήρη αντίδραση έκτακτης ανάγκης στον σεισμό της Τετάρτης στη Θεσσαλία.

Προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια στους κατοίκους της πληγείσας από τον σεισμό περιοχής, το κράτος θα προσφέρει οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, καθώς και τυχόν εργασίες αποκατάστασης κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό.

Συγκεκριμένα, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά ή σκοτώθηκε από τον σεισμό στην Ελλάδα την Τετάρτη, γεγονός που τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος :

« Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι ανθρώπων μετά τον σεισμό της Τετάρτης, καθώς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ 'όλα», δήλωσε.

Ενώ κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν καταγράφηκαν θάνατοι, τουλάχιστον 30 σπίτια, μαζί με ένα σχολείο, υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο Μεσοχώρι του δήμου Ελασσόνας.

Δεδομένου ότι τα σπίτια τους είναι επί του παρόντος ανασφαλή, προσφέρθηκαν σε αυτούς τους κατοίκους σκηνές για προσωρινή στέγη.

Οι πυροσβέστες έσωσαν έξι άτομα από καταρρέοντα σπίτια στο Μεσοχώρι την Τετάρτη μετά τον  σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή νωρίτερα την ημέρα.

Οι έξι που διασώθηκαν είχαν παγιδευτεί σε κατεστραμμένα σπίτια στο ίδιο χωριό.


greekreporter.com


Powered By BloggerTips.gr