Advertisement

Doctor blogger

ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Η Ολλανδία έβαλε ξανά τα νησιά του νοτίου Αιγαίου στην «πορτοκαλί» λίστα λόγω κορωνοϊού - Μετά την Βρετανία BINTEO

 Τα νησιά του νοτίου Αιγαίου μπαίνουν ξανά στην «πορτοκαλί» λίστα για τους Ολλανδούς


Την ώρα που ο τουρισμός αρχίζει να «ζεσταίνεται», η Ολλανδία αποφάσισε να βάλει ξανά στην «πορτοκαλί» λίστα για τα ταξίδια τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, λόγω του κορωνοϊού.

Από την ερχόμενη Κυριακή (30/5) τα νησιά του νοτίου Αιγαίου μπαίνουν στην «πορτοκαλί» λίστα, κάτι που σημαίνει ότι δεν συστήνονται τα ταξίδια εκεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας. Όσοι βρίσκονται ήδη σε αυτά τα νησιά, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού επιστρέφοντας, ενώ θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

 

Η απόφαση αφορά τα εξής νησιά: Άνδρος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κέα, Κύθνος, Κως, Μύκονος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος, Σύρος, Σαντορίνη και Τήνος.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) παρατήρησε ότι «η κατάσταση επιδεινώνεται» στα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

 

«Αυτή την εβδομάδα εξετάσαμε αν συνεχίζεται αυτή η τάση ή αν μπορεί να υπήρξε μια προσωρινή κορύφωση. Δυστυχώς, οι αριθμοί αυτή την εβδομάδα αποδείχθηκαν ξανά ανησυχητικοί. Για αυτό αποφασίσαμε να ορίσουμε τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, με βάση τις συμβουλές του RIVM, ως περιοχή αυξημένου κινδύνου, με συνέπεια την πορτοκαλί ταξιδιωτική οδηγία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

 

Στις γενικότερες οδηγίες για την Ελλάδα, το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι τα νησιά του νοτίου Αιγαίου μπαίνουν στην «πορτοκαλί» λίστα, επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των μολύνσεων σε αυτή την περιοχή.

 

Τα μέτρα της Ολλανδίας που αφορούν τη χώρα μας δεν προβλέπουν αρνητικό τεστ ή καραντίνα για όσους επιστρέφουν από ταξίδι στα νησιά του βορείου Αιγαίου και του Ιονίου. Σε περίπτωση που κάποιος επιστρέφοντας κάνει στάση στην Αθήνα και βγει από το αεροδρόμιο, θα πρέπει να κάνει τεστ κατά την επιστροφή στη χώρα του.



Επίσης, τεστ κορωνοϊού και καραντίνα απαιτείται για όσους επιστρέφουν στην Ολλανδία έπειτα από επίσκεψη στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην των νησιών του βορείου Αιγαίου και του Ιονίου



https://www.lifo.gr


Powered By BloggerTips.gr